Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Hatay’da Şehit olayı üzerine RUS MASLAHATGÜZAR ÇAĞRILDI Hatay’da, Reyhanlı Bükülmez

Hatay’da Şehit olayı üzerine
RUS MASLAHATGÜZAR ÇAĞRILDI
Hatay’da, Reyhanlı Bükülmez Karakolu’nda görevli Er Hüseyin Koroç’un Suriye tarafından açılan ateşle şehit edilmesinin ardından, Türkiye, Rusya Maslahatgüzarı’nı Dışişleri Bakanlığı’na çağırdı. Maslahatgüzar’a, olaydan duyulan üzüntü iletildi ve olayın tekrarlanması durumunda örgüte misliyle karşılık verileceğinin altı çizildi.

Başkan Savaş’tan mesaj
Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Reyhanlı’daki hudut karakolunda nöbet tuttuğu sırada Suriye’den gelen ateşle şehit düşen Er Hüseyin Koroç için başsağlığı mesajı yayınladı.
Başkan Savaş’ın mesajı şöyle:
“Türk milletinin huzurunu ve ülkesinin bölünmez bütünlüğünü kendi canından üstün tutan bir kahraman vatan evladını daha şehit vermenin acısı içerisindeyim. Adı ne olursa olsun, nerden gelirse gelsin, terörden beslenen hiçbir odak amacına ulaşamayacak. Kahraman şehidimizin aziz hatırasına her ne olursa olsun sahip çıkacağız. Hatay halkı şehidini asla unutmayacak. Bir arada, kardeşçe yaşamaktan asla vazgeçmeyecek olan aziz milletimiz, her zaman olduğu gibi birlik içinde kalarak hainlere en iyi cevabı verecektir. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli Ailesine baş sağlığı dilerim. Başta Hataylı hemşehrilerim olmak üzere, Türk Milletinin başı sağ olsun.”
Suriyeli’de 17.5 kg. esrar ele geçti
İskenderun’dan Antakya’ya özel bir araçla uyuşturucu taşıdıkları belirlenen iki Suriyeli’de 17.5 kg esrar ele geçirildi. Şüphelilerden 1’i yakalandı ve tutuklandı. Hatay Emniyet KOM Polisi, 31 GV 049 plakalı araçla İskenderun’dan Antakya’ya uyuşturucu götürüleceği bilgisi üzerine, metruk bir alanda bu kişilere baskın yaptı.
Baskında 17.5 kg. uyuşturucuyu ele geçirilirken, 2 Suriyeli’den 1’i tutuklandı.

Altın Takı Tasarımı Yarışması
İPTAL…
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı koordinasyonunda yürütülmekte olan ve hazırlık çalışmalarına 2016 yılında başlanılan DOĞAKA II. Kısa Film Yarışması ve DOĞAKA Altın Takı Tasarım Yarışması planlama süreçleri, ülkemizde yaşanılan acil ve öncelikli gündemler gereğince durduruldu. DOĞAKA’dan yapılan açıklamada, “Süreç hakkında ilerleyen günlerde yeniden bilgilendirme yapılacağı bilgisini paylaşır, anlayışınız için içtenlikle teşekkürlerimizi sunarız” denildi.

Baro Eğitim Semineri Yarın
TÜKETİCİ HUKUKU
Hatay Barosu’nun üyelerine yönelik mesleki eğitim çalışması yarın yapılıyor.
Tüketici Hukuku’nun ele alınacağı yarınki etkinlik, adliye binasının arkasındaki Bahçeşehir Okulları’ndaki konferans salonuna yapılacak. Yarın saat 10.00’daki etkinlik, “Tüketici Hukuku” konusu üzerine. Konferansın konuşmacıları ise, Hakim İlhan Kara ve Av. Şükran Eroğlu.

ATSO’DA İŞKUR NOKTASI
Hatay Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan Protokol’le, ATSO içinde İŞKUR Hizmet Noktası açıldı. İşleri olanlar, ATSO’daki e-İŞKUR üzerinden hizmet almaya başladı.
ATSO’nun üyelerine bu yöndeki duyurusunda, “İşçi arayan işverenlere danışmanlık hizmeti vermek ve işgücü piyasasının talep ettiği nitelikli işgücünü temin edilmesine yardımcı olmak için, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası içinde kurulan İŞKUR Hizmet Noktası, eleman arayan firmaların müracaat ettiği ve eleman ihtiyaçlarında önemli bir müracaat ve irtibat noktası olmak için Oda üyesi firmaları beklemektedir” denildi.

DOĞAKA’YA KAYS BAŞVURULARI
Doğu Akdeniz kalkınma Ajansı’na (DOĞAKA) 2017 Yılı Teknik Destek Programı Başvuruları; Mart-Nisan, Mayıs-Haziran, Temmuz-Ağustos, Eylül-Ekim ve Kasım-Aralık olmak üzere, ikişer aylık dönemlerde Kalkınma Ajanları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden alınacak.
DOĞAKA, uygulama ile ilgili şu bilgilendirmede bulundu:
“Ajans, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek, 14 iş gününü ve 15.000 TL’yi aşmayan eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık sağlama, uluslararası ilişkiler kurma ve lobi faaliyetlerine teknik destek sağlayacaktır.
Teknik Destek Programı kapsamında, sadece görevlendirilen uzman eğitim ücreti, konaklama ve seyahat masrafları karşılanabilecektir. Başvuru sahibi, başvuru konusu faaliyetin gerçekleştirilmesi için; eğitim yeri, materyali ve ikram giderlerini karşılayacaktır. 2017 Yılı Teknik Destek Programı için toplam 600.000 TL bütçe tahsis edilmiştir. Teknik Destek Programı uygun başvuru sahipleri; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, kooperatifler ve üst kurulları, küçük sanayi siteleri yönetimleri, organize sanayi bölgeleri yönetimleri ve bu kurumların en az % 50’sine sahip oldukları işletmelerdir. 2017 yılı Teknik Destek Programı yürütücüsü Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı olup, Düzey 2 TR63 bölgesinde (Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye) başvuru-ların alınması, değerlendirilmesi, başarılı projelerin ilanı, sözleşme imzalanması ve programın izlenmesi, denetlenmesi ve değerlendirilmesinden sorumludur. Her dönem için son başvuru tarihleri farklı olup, 2017 yılı son dönem başvuru bitiş tarihi 29 Aralık 2017 saat: 17:00’dir.”

BİSİKLET TURU PAZAR GÜNÜ
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen, ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle geçtiğimiz günlerde yapılamayan Şehir İçi Bisiklet Turu yeniden düzenleniyor. Edinilen bilgiye göre, Bisiklet Turu, 26 Mart Pazar günü yapılıyor. Hareket yeri, Antakya Toplum Sağlığı Merkezi olarak belirlendi. Pazar günü saat 10.00’dan itibaren tura katılmak isteyenlerin, bisiklet ve kasklarıyla Toplum Sağlığı Merkezi önünde hazır bulunması gerektiği duyuruldu. Ayrıntılı bilgi edinmek isleyenlerin, 0-326- 21421 92 nolu telefondan (dahili 2149) bilgi alabileceği duyuruldu.

Antakya, Ayakkabı Fuarı’nda…
İSTANUL’DA 5-8 NİSAN’DA
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliğinde, 5-8 Nisan 2017 tarihlerinde İstanbul CNR EXPO Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleşecek olan AYMOD 2017 Uluslararası Ayakkabı Kış Modası Fuarı’na katılım sağlanacağını duyurdu.
DOĞAKA’dan gelişme ile ilgili şu bilgiler verildi:
“AYMOD 2016 Uluslararası Ayakkabı Kış Modası Fuarı, 1500’e yakın markanın katılımı ile gerçekleştirilmiş olup, yerli ve yabancı toplamda 12 bin 721 profesyonel ziyaretçiyi ağırlamıştır. Bölgemiz ayakkabıcılık sektöründeki üretici firmaların uluslararası platforma taşınarak küresel ticari işbirliklerinin yapılması amacıyla, bölgesel bir katılım sağlanması hedeflenmektedir. Ajansımız ‘AYMOD 2017 Uluslararası Ayakkabı Kış Modası.
Fuarı’ katılım desteği; stand konstrüksiyon yapımı ve tefrişat giderleri, catering ve her il adına birer hostes planlanması gibi maliyetleri içermektedir. Katılım sağlamak isteyen firmalar; fuar alanı yer maliyetleri, firmaların görevli personelinin ulaşım, konaklama ve navlun gibi maliyetlerini kendi imkanları ile karşılayacaklardır.
Bu yıl 57’ncisi gerçekleştirilecek olan Türkiye’nin en büyük ayakkabı fuarı ‘AYMOD’, 60.000 m2’lik fuar alanında, Ortadoğu başta olmak üzere, Avrupa, Afrika ve Türki Cumhuriyetlerden çok sayıda ticari alıcıya da ev sahipliği yapacaktır. Söz konusu fuara katılım sağlamak isteyen firmalarımızın, başvurularını, illerimiz Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ayakkabıcılık Oda Başkanlıklarına en geç 10 Şubat 2017 Cuma gününe kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.
Konuya ilişkin her türlü soru/sorun dahilinde, Ajansımız Kurumsal Koordinasyon, Dış İlişkiler ve Tanıtım Birimi’nden 0326 225 14 15/ 115 numaralı telefon ile bilgi alabileceğinizi iletmek ister, şimdiden bölgemiz kamuoyunu ve sektörün ilgililerini söz konusu fuarımıza davet etmekten onur duyarız.”

GİRİŞİMCİYE KOSGEB KREDİSİ
50.000 HİBE, 100.000 KREDİ…
Uygulamalı girişimcilik eğitimlerinden mezun olarak kendi işini kuracak olan girişimcilerin, iş fikirleri kapsamında eğitim süresi içinde yapacakları atölye çalışmaları sonucu hazırlayacakları iş planları ile beraber KOSGEB’e başvurabilecekleri kaydedildi.
KOSGEB tarafından uygun görülen iş planı sahiplerinin, KOSGEB’in 50.000 TL’ye kadar hibe ve 100.000 TL’ye kadar faizsiz geri ödemeli kredi şeklinde sağladığı “Yeni Girişimci Desteği’nden yararlanabilecekleri de hatırlatıldı.”
-HER SENE-
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, her yıl, kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik olarak, Hatay ilinde 32 saatlik, ücretsiz ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ düzenliyor. Ajansın; Reyhanlı, İskenderun, Belen ve Arsuz ilçelerindeki kurumlarla işbirliği içerisinde gerçekleştireceği eğitimlerden sonra, Nisan ayı içerisinde Antakya’da da eğitimlerin başlayacağı duyuruldu.
Söz konusu eğitimlere katılmak isteyenlerin; ilgili başvuru formunu doldurduktan sonra, nüfus cüzdanı fotokopileriyle birlikte en geç dün olmak üzere saat 18.00’a kadar Ajans’a başvurmuş olmaları gerekiyor. Başvuruların belirlenen kontenjanın üzerinde olması durumunda, eğitime katılacakların mülakatla belirleneceği duyuruldu.

MKÜ’de Emeklilik Töreni
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde “Emeklilik töreni” düzenleniyor.
MKÜ- Ziraat Fakültesi Dekanlığı tarafından, 12 Nisan 2017 tarihinde, saat 14:00’da “Emeklilik Töreni” adlı bir etkinlik düzenleneceği duyuruldu.

Hatay’daki olay Dışişlerinde…
Dışişleri Bakanlığı, Hatay’ın Suriye noktasında PYD/PKK bölgesinden açılan ateşle bir askerin şehit olması üzerine Rus Maslahatgüzarının Bakanlığa davet edilerek Türkiye’nin rahatsızlığının iletildiğini açıkladı.

Ecz. GÜLER’in acılı günü
BABASI VEFAT ETTİ
Dörtyollu Eczacı Güler Narin baba acısı yaşadı. Güler Narin’in babası dün Dörtyol-Çaylı Mahallesi’nde toprağa verildi.
ANTAKYA, merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

TARIMSAL KREDİ BORÇLARINA YAPILANDIRMA
BORÇLARA 5 YIL ERTELEME
Bakanlık, üreticilerin bankalar ile kooperatiflere olan kredi borçlarını 5 yıllık süreye dayalı olarak yeniden yapılandırdı. Hatay İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, düzenleme ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Üreticilerimizin, Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine olan ve 31.12.2016 tarihi itibariyle banka/kooperatif takip hesaplarında izlenen tarımsal kredi borçların 5 yıl süre ile yapılandırılmasına dair düzenleme, 08.03.2017 tarih ve 3001 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu durumda olan üreticilerimizin borçları, kanunun yürürlüğe girdiği tarihi izleyen üçüncü ayın sonuna kadar banka/kooperatife başvuruda bulunması kaydıyla, kanunda belirtilen kapsam ve şartlar dâhilinde yapılandırılır. Üreticilerimize ilanen duyurulur.”

Antakya Belediyesi’ne Ödeme
124 İŞÇİYE 13’ER YEVMİYE
Antakya Belediyesi, bünyesindeki 124 işçiye, alacakları olan 13’er yevmiyeyi ödedi. Antakya Belediyesi, 124 işçi personele, 6772 sayılı kanuna dayanarak 13 yevmiye tutarında ikramiyelerini dağıtarak, çalışanlarının bir kez daha yüzünü güldürdü.
İkramiye, işçi personelin kıdem ve hizmet yılı esaslarına göre banka hesaplarına yatırıldı.
72 Köy Korucusu göreve başladı
Kırıkhan ilçesinde, kenar mahallelerdeki güvenliğin sağlanması adına görevlendirilmek üzere seçilen 72 köy korucusu göreve başlatıldı.
İlçe Kaymakamı Musa Erkayınar, göreve başlayan 72 köy korucusuna başarı diledi, amacın, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması olduğunu bildirdi.

ENTRİKALI DOLAP KOMEDYASI 27 MART’TA
Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Entrikalı Dolap Komedyası” adlı 2 perdelik komedi oyunu ile 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Yunus Emre Gümüş’ün kaleme aldığı ve Ahmet Yapar’ın yönetmenliğini üstlendiği ‘Entrikalı Dolap Komedyası’ adlı oyun, 27 Mart Pazartesi günü saat 19.30’da Meclis Kültür Sanat Merkezi’nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

SODES PROJELERİ DEĞERLENDİRİLİYOR
Hatay’dan 176 Proje. Antakya 38 Proje ile ilk sırada…
23 Şubat 2017 tarihinde Kalkınma Bakanlığı tarafından ilan edilen 2017 yılı Sosyal Destek Programı (SODES) başvuruları 16 Mart 2017 tarihinde sona erdi ve değerlendirmeye alındı. Bu kapsamda, ilimizde toplam 176 adet SODES proje başvurusu alındığı açıklandı.
Başvurular, SODES birimi tarafından teslim alındı ve bu esnada başvuru sahiplerine gerekli idari destek verildiği kaydedildi. Yetkililer, teslim alınan projelerin talep edilen toplam bütçe tutarının da 36.360.416,75 TL olduğunu açıkladı.
Hatay Valiliği koordinesinde yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında nihai değerlendirme süreci, 17 Mart 2017 tarihinden itibaren başlatıldı.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Alınan proje başvuruları, Ön İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu aşamaları çerçevesinde değerlendirilecek, Valilik Değerlendirme Komisyonu tarafından nihai hale getirilen puan sıralı proje listeleri de 17 Nisan 2017 tarihine kadar Kalkınma Bakanlığı’na iletilecektir. Bakanlık tarafından, yaklaşık 1-2 ay içerisinde, Valilik Değerlendirme Komisyonu tarafından gönderilen proje listesi değerlendirilerek, desteklenecek asil ve yedek liste ilan edilecektir.
Söz konusu programa ve değerlendirme süreci istatistiklerine ilişkin bilgiler çerçevesinde, Antakya ilçesi 38 proje başvurusu ile başvurularda ilk sırayı alırken, Hatay’la ilgili SODES Projesi başvuru sayıları şöyle:
Altınözü :13 Proje
Antakya : 38 Proje
Arsuz : 5 Proje
Belen : 3 Proje
Defne : 14 Proje
Dörtyol : 11 Proje
Erzin : 10 Proje
Hassa : 7 Proje
İskenderun : 23 Proje
Kırıkhan. : 7 Proje
Payas : 7 Proje
Reyhanlı : 7 Proje
Samandağ : 12 Proje
Yayladağ : 7 Proje
Hatay’dan toplam 176 projenin tutarı 36 milyon 360 bin lira. SODES projelerinde ‘kamu’ 93 proje ile ilk sırada yer alırken, toplam içinde 28 belediye projesi, 12 STK projesi ile 5 meslek kuruluşu projesi yer alıyor.