Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Komando sevkiyatına devam Türk

Komando sevkiyatına devam
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye sınırındaki askeri birliklere komando takviyesi yapıldı. Farklı birliklerden gönderilen komandoları taşıyan zırhlı araçlardan oluşan konvoy Hassa ilçesine ulaştı. Kırıkhan ilçesine doğru güvenlik önlemleri altında ilerleyen komandoların, Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.

DSİ sulama takvimini açıkladı
9 Kanalda Yüzme Yasağı
Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğü, 2019 yılı sulama mevsiminin başlama ve bitiş tarihlerini belirledi. DSİ, belirtilen tarihlerde, sulama kanallarında yüzmenin tehlikeli ve yasak olduğu uyarısını yaptı. Su verilecek kanallar ile yüzmenin yasak olduğu tarihler şöyle:
Kırıkhan: 18 Mart-4 Ekim
Karasu: 1 Nisan-4 Ekim
Hassa: 8 Nisan-11 Ekim
Samandağ: 22 Nisan-25 Ekim
Yarseli:1 Nisan-27 Eylül
Erzin: 20 Şubat-13 Ekim
Karamanlı: 8 Nisan-25 Ekim
Yayladağı: 15 Nisan-18 Ekim
Demrek: 13 Mart-25 Ekim

Dericiler
Ziyareti Vali’yE
Dericiler Sanayi Sitesi Başkanı Murat Balıkçı, beraberinde meslek erbabı bir heyetle dün Vali Rahmi Doğan’ı ziyaret etti. Dün öğleden sonra saat 15.30’da Valilik makamında gerçekleşen kabulde, Vali Doğan, ülkemizde üretilen erkek ayakkabılarının yaklaşık % 35’ini imal eden Hatay’daki dericilik sektörünün önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Başkan Balıkçı’dan, üretim miktarı ve tesisler hakkında bilgi aldı. Başkan Balıkçı ise nazik kabulün-den dolayı Vali Doğan’a teşekkür ederek, deri sektörü ve üretim miktarı konusunda bilgi verdi.

Ziraat Mühendisleri Valilikte
Hatay Valisi Rahmi Doğan, Ziraat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı Ahmet Sever ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Ziyaret, dün öğleden sonra saat 15.00’te gerçekleşti. Vali Doğan, tarımsal üretim konusunda ülkemizde ön sıralarda yer alan Hatay’da, oda ve meslek kuruluşlarının yürüttüğü çalışmaların ilimiz tarımına büyük değer kattığını ifade ederken, Başkan Sever de nazik kabulünden dolayı Vali Doğan’a teşekkür etti ve Oda olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Esnaf uyardı
Birçok dolandırıcılık yönteminin ortaya çıktığını söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘Vatandaş-larımızın kart kullanımında her zamankinden daha dikkatli olması gerekiyor’ dedi.

3 Bin
82 Mahkumiyet
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, darbe girişiminde rol aldığı belirlenen 3 bin 82 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, müebbet ve süreli hapis cezaları verildiğini bildirdi.

Erdoğan’dan sürpriz
“28 Mart Perşembe, saat 12’de Twitter, Facebook ve Instagram’da buluşalım” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,
sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek sürpriz bir programının olacağını duyurdu.

Belgeler açıklandı
Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2019-MSÜ) giriş belgeleri, ÖSYM’nin internet sitesinden açıklandı.

Vatandaşa
iyi haber
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu,
1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak elektrik tarifelerinde herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceğini duyurdu.

Polis İkna Etti
İskenderun’da bir genç, intihar etmek üzere İşhanı terasına çıktı. Polisin uzun süren ikna çabaları sonucu genç intihardan vazgeçti. Olay, dün sabah yaşandı. İskenderun Mete Aslan Bulvarı’nda kimliği belirsiz bir şahıs, Belediye İşhanı çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunmak istedi. İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kurdukları yakın diyalog sonrasında genci intihar etmekten vazgeçirdi ve genç de aşağıya indi. Polis ekipleri, genci, sağlık durumu için hastaneye götürdü.

Dava sürüyor
Adana ve Hatay’da, MİT tırlarının durdurulmasını organize ettikleri belirlenen FETÖ’nün “sivil imamı” 11 kişi ile bir tuğgeneralin de aralarında bulunduğu 51 sanığın yargılanmasına devam ediyor.

Güvenlik tamam!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleriyle ilgili her türlü güvenlik tedbirini aldıklarını bildirdi.

Facebook’ta yasak
Sosyal medya platformu Facebook, beyaz milliyetçiliği ve ayrımcılığını yansıtan içerikleri engelleyeceğini açıkladı.

Teklif şekli şaşırttı
İskenderun ilçesinde Caner Güllü (26) adlı genç, ricada bulunarak planına dahil ettiği yunus ekiplerince gözaltına alındığı sırada, kız arkadaşı Büşra Gündeşeri’ne (23) sürpriz evlenme teklifinde bulundu. Şaşkına dönen Gündeşeri, sevgilisinin teklifini kabul ederek “Evet” dedi.

31 Mart Eğitimi
Hassa ilçesinde, 31 Mart’da yapılacak yerel seçimlerde görev yapacak sandık kurulu görevlilerine eğitim verildi. Bu arada, Türkiye’nin 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandığa gideceği 31 Mart Pazar günü, 1 milyon 156 bin seçmen ilk kez oy kullanacak.

İkinci el araçta
KDV indirimi
İkinci el motorlu taşıt ticaretiyle uğraşan mükelleflerce yüzde 1 KDV ile satın alınan binek otomobillerinin tesliminde yüzde 1, yüzde 18 KDV ile satın alınanların tesliminde yüzde 18 KDV uygulanacak.

Başvuru sona erdi
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2019-ALES/1) için geç başvurular dün saat 23.59’da sona erdi.

TOKİ’den Satış
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ); Hatay, İstanbul, Ankara, Diyarbakır ve Muğla’nın da aralarında olduğu 32 ilde toplam 2 milyon 198 bin 188 metrekare büyüklüğündeki 242 arsayı satışa sundu. Satışa ilişkin detaylı bilgiye “www.toki.gov.tr” ve “www.emlakyonetim.com.tr” internet adreslerinden ayrıca 444 86 54 numaralı telefondan ulaşılabilecek.

Protestolu senette
Yüzde 59 artış var
Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’ne göre, Şubat’ta protesto edilen toplam 82 bin senedin parasal tutarı 1,5 milyar TL oldu. Bu rakam, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 59 artışa işaret ediyor.