Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

İŞİNİ KAYBEDEN TIR ŞOFÖRÜ

İŞİNİ KAYBEDEN TIR ŞOFÖRÜ AÇIKTA KALMADI
HATAY BŞB SAHİP ÇIKTI
Sosyal medya üzerinden söylediği sözler nedeniyle işinden edilen TIR Şoförü Malik Yılmaz’a Hatay Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı.
Edinilen bilgiye göre, sözleri dolayısıyla işinden olan Malik Yılmaz adlı tır şoförü, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde işe başlatıldı. Bu arada güvenilir bir kaynağa göre de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işsiz kalan şoförün işe yerleştirilme-sinde aracı oldu.

GASTRO EVİNDE “BABALAR GÜNÜ” KUTLAMASI
Bu hafta sonunda “Babalar Günü” kutlanıyor. Babalar Günü dolayısıyla, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ait GASTROEVİ’nde bir kutlama gerçekleştirileceği duyuruldu. Yapılan duyuruda, “21 Haziran Pazar günü, UNESCO Hatay Gastronomi Evimize konuk olan babaların Babalar Günü’nü, Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın armağanı olan sürpriz hediyelerle kutluyoruz” denildi.

Nisan’da azaldı
Özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu, Nisan ayında 2019 sonuna göre 7,4 milyar dolar azalarak 173,6 milyar dolara geriledi

İHA ile gözetliyoruz
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Ormanlarımızı artık İHA ile gözetliyoruz. Bu sayede sahadan alınan görüntüler canlı olarak yangın yönetim merkezi ile paylaşılarak, yangınlara daha etkin ve hızlı müdahale fırsatı oluşacaktır” dedi.

Devlet katkısı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: “Çoğu ülkedeki tamamlayıcı emeklilik sistemlerinde devlet katkısı yok ama biz burada yüzde 1 oranında devlet katkısı koyacağız.”

Tehlike geçmedi
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin, “İyileşen hasta sayımızın altına düşmüş olan vaka sayısı, yeniden ikiye katlandı. Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum; Tehlike geçmiş değil” dedi.

Test edildi
Avukatların, hukuk mahkemelerinde taraf oldukları duruşmalara video konferansla katılmasını sağlayan e-Duruşma sisteminin ilk testi yapıldı.

Maske uyarısı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yürütülen mücadelede maskenin sosyal bir sorumluluk olduğunu belirtti.

250 sürekli işçi
Sağlık Bakanlığı’nın istihdam edeceği 250 sürekli işçinin alımına ilişkin ilan, Resmi Gazete’de yayımlandı. Başvurular, 17-21 Haziran tarihlerinde Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) “esube.iskur.gov.tr” adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

İyileşiyoruz
Türkiye’de, son 24 saatte 1015 kişinin daha iyileşmesiyle, Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 153 bin 379 oldu.

Ek Tedbirler
Milli Eğitim Bakanlığı, LGS kapsamında 20 Haziran’da yapılacak merkezi sınavda öğrencilerin sağlığına ve güvenliğine ilişkin ek tedbirler içeren yazıyı illere gönderdi.

Online eğitim
Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl 6-24 Temmuz tarihleri arasında online gerçekleştirilecek TÜGVA Ortaokulu Online Yaz Okulu programına, öğrenciler, 3 Temmuz’a kadar başvurabilecek.

Toplum Gönüllüleri Desteği
DOM AİLELERİNE
Ali Nurlu’nun başkanı olduğu Hatay Toplum Gönüllüleri Derneği, DOM Aşiretleri Derneği kanalıyla, ilimiz Antakya ilçesi Altınçay Mahallesi’n-deki ihtiyaç sahibi ailelere gıda desteğinde bulundu. Yapılan destekle ilgili Toplum Gönüllüleri Derneği bilgilendirmesi şöyle:
“Dernek olarak, Antakya’nın en yoksul gecekondu semtlerinden olan, Altınçay Mahallesi Çalgı Sokak’ta yüzlerce ihtiyaç sahibi ailemize, kardeş derneğimiz olan Antakya Aşiret Derneği aracılığıyla, 1000 adet civarında makarna ve şehriye dağıttık. Ülkece zor günler geçirdiğimiz bu pandemi sürecinde zor durumdaki tüm yurttaşlarımıza, ayrım yapmadan sahip çıkmak biz Toplum Gönüllüleri için bir şereftir.”

MUHTEMELEN İÇİYORLAR
Polis, otodaki
4 kişide 10 gr esrar ele geçirdi…
Arsuz Polisi, normal yol kontrolleri sırasında bir araçta 10 gram esrar ele geçirdi. Edinilen bilgiye göre, Arsuz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 13 Haziran Cumartesi günü saat 21:00 – 22:00 sıralarında Arsuz ilçe merkezi Devlet Demiryolları önünde durdurulan içerisinde Y. B. , K. Y.,A. P. , B. S. isimli şahısların bulunduğu aracın arka kısmında bulunan yan bölmede kağıt içerisinde bulunan yaklaşık 10 gr civarında, kubar olarak adlandırılan toz esrar maddesi yakalanıp muhafaza altına alındı.
Polis, olayı araştırıyor

Erişime kapatıldı
MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davanın firari sanığı Can Dündar’a ait, internetten yayın yapan “Özgürüz Radyo” ve “ozguruz20.org” internet sitesi, RTÜK’ün devreye girmesiyle, mahkeme tarafından erişime kapatıldı.

İcra edildi
Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin İdlib kentindeki M4 kara yolunda 17’nci Türk-Rus Birleşik Kara Devriyesi’nin icra edildiğini bildirdi.

Tercih işlemleri
ÖSYM, Sağlık Bakanlığı’nca İstanbul’daki sağlık tesislerinde istihdam edilmek üzere 3 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması için aday tercih işlemlerini başlattı. Adaylar, tercihlerini 22 Haziran’a kadar yapabilecek.