Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

İyi Parti İl Kongresi

İyi Parti
İl Kongresi Yarın
İYİ Parti Hatay İl Kongresi, hafta sonunda yapılıyor. İYİ Parti İl Kongresi, yarın Antakya Stadyumu arkasındaki HATMEK binasında yapılıyor. Yarınki kongrenin başlama saati 12.00. Bu arada yarınki İl Kongresi’nde başkanlığa, halen bu görevi yürüten A.Şefik Çirkin’in seçilmesi beklenirken, genç partili Av. Bedi Uçar’ın da aday olduğu öğrenildi.

Bayramın coşkusu
Hazreti Muhammed’in Veda Haccı dönüşü Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı, Hatay’da çeşitli etkinliklerle kutlandı, Hrise kazanları, bugüne özel kaynadı.

Kur zamları
Kurdaki hızlı yükseliş, dış girdi bağımlılığı yüksek sektörler başta olmak üzere, birçok ürüne fiyat artışı olarak yansımaya başladı. Otomotiv, elektronik ve petro-kimya gibi sektörlerde şimdiden fiyat artışları yaşanırken, asıl zamlar yolda!

Turizme de katkı
Hatayspor’un TFF 1. Lig’de şampiyon olarak Süper Lig’e yükselmesinin, birçok tarihi, kültürel ve doğal güzelliği barındıran gastronomi kentini turizmde de atağa geçirmesi bekleniyor.

GRİ kategoride El-Kaide üyesi terörist Antakya’da ele geçti
Hatay Emniyeti Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı’nın gri kategori listesinde bulunan teröristi, ilimiz Antakya ilçesinde kıskıvrak yakaladı.
Hatay Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, dini istismar eden terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerinin engellenmesi, tespit ve deşifre edilmesi kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde, Antakya ya bağlı Narlıca Mahallesi’nde, İçişleri Bakanlığı terör arananlar listesinde yer alan El Kaide terör örgütü üyeliğinden, gri kategoride bulunan ve 4 ayrı suçtan aranma kaydı olan, El Kaide ve HAD içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen T.K. isimli terörist yakalanıp gözaltına alındı ve sevk edildiği makamlarca tutuklanarak ceza evine nakledildi.

Kırıkhan’da salgın denetimleri
İçişleri Bakanlığınca “Sağlık için hepimiz için” sloganıyla Türkiye genelinde uygulanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri denetimleri ilimiz genelinde tüm ilçelerde gerçekleştirildi.
Kırıkhan ilçesinde, Kaymakam Mahmuthan Arslan, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kılıç katıldıkları denetimde vatandaşlara ve esnaflara maske takmaları ve sosyal mesafeye uymaları konusunda uyardı.
Denetimler kapsamında iş yerleri ve toplu taşıma araçlarında maske kontrolü yapıldı, ateş ölçümü gerçekleştirildi.

Milli sporculara
Önemli hatırlatma
Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercih sürecinde olan milli sporcuların, ‘Yüzde Yüz Sporcu Bursu Mutabakatı’ çerçevesinde, 52 vakıf üniversitesinde tam burslu okuyabileceklerini hatırlattı.

Gri listede
Gri listede aranan terör örgütü El Kaide üyesi, Hatay’da (merkez Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi’nde) yakalandı

6,2 milyon yolcu
Türkiye genelindeki havalimanlarında Temmuz’da hizmet verilen toplam yolcu sayısı, 6 milyon 224 bin 921 olarak kayıtlara geçti.

BDDK’dan uyarı
BDDK, banka adı ya da banka gibi faaliyet gösterildiği izlenimi uyandıran söz ve deyimler kullanılarak, başta kredi kullandırma vaadi olmak üzere muhtelif gerekçelerle vatandaşlardan para talep edildiğinin görüldüğünü belirtti.

Kadınlar öfkeli
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Selva Çam, köşe yazarı Abdurrahman Dilipak hakkında, AK Partili kadınlara dönük hakaret ve çirkin yakıştırmaları nedeniyle 81 ilde suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Karantina var
İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle, 32 ilde, 54 bin 53 kişinin yaşadığı 83 yerleşim yerinde karantina tedbirlerinin uygulandığını bildirdi.

Cezası var Avrupa’da,
Kovid-19’un yayılmasını önlemek için uygulanan birçok önlemin başında maske takma zorunluluğu gelirken, kurala uymayanlara ülkeye göre 95 Euro’dan 6 bin Euro’ya kadar para cezası veriliyor.

Arabada lider
Temmuz ayı sonunda en fazla otomobil satışı gerçekleştiren marka 47 bin 494 adetle Renault olurken, Renault’u, 37 bin 475 adetle Fiat ve 23 bin 474 adetle Volkswagen takip etti.

Dünya genelinde
Çin’in Hubei eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs tespit edilen kişi sayısı, dünya genelinde 19 milyon 266 bini aştı.

390 bine yakın
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2 yıllık üniversite eğitimlerini, 4 yıla tamamlamak isteyenler için 9 Ağustos Pazar günü yapılacak Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) 389 bin 308 adayın katılacağını bildirdi.

4 bin 413’ü
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, yılsonuna kadar açık ihale usulüyle satışı gerçekleştirilecek 10 bin lojmandan, bedeli toplam 1 milyar 99 milyon 424 bin 39 lira olan 4 bin 413’ünün satışı tamamlandı.

Denizin keyfi
Payas kıyılarında görülen yunuslar, kıvrak hareketleriyle görenleri kendilerine hayran bıraktı. Yunusların sudaki dansları, çevredekiler tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Yaklaşık yarım saat güzel görüntüler sunan yunuslar, daha sonra gözden kayboldu.

47 öğrenci alımı
Jandarma Genel Komutanlığı nam ve hesabına, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde öğrenim görmek üzere 47 öğrenci alınacak.

Yüzde 1000 arttı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca, Temmuz’da kredili konut satışının, 141 bin 434 işlemle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1000 arttığı bildirildi.

HBB’den Kırıkhan’da asfalt çalışması
Hatay Büyükşehir Belediyesi altyapı çalışmalarının bittiği yerlerdeki üstyapı çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Kırıkhan Baldıran Mahallesi bağlantı yolunda gerçekleştireceği beton asfalt serimi öncesi ilk olarak PMT serimi gerçekleştirdi.
PMT seriminin ardından bitümlü sıcak karışım asfalt serimine başlayacaklarını ifade eden Büyükşehir ekipleri, Kırıkhan halkının ulaşımda sıkıntı yaşamaması için yapılan çalışmanın en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

Antakya Belediyesi’nden küresel salgın denetimleri
Antakya Kaymakamlığı bünyesinde normalleşme süreci kapsamında açılmasına izin verilen iş yerlerinde Covid-19 hastalığının yayılma hızını azaltmak amacıyla, sosyal mesafe ve maske kullanım zorunluluğunun denetlenmesi için oluşturulan komisyona bağlı Antakya Belediyesi ekipleri, şehrin dört bir yanında denetimlere devam ediyor.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar yer aldı; “Normalleşme süreci kapsamında, korona virüsün yayılma ve bulaşma hızının azaltılması hususunda Antakya Kaymakamlığı bünyesinde Covid-19 Denetim Komisyonu oluşturuldu. Bu komisyonda görevli olan belediyemiz ekipleri, restoran, cafe, pastane, kahvehane, dernekler, yüzme havuzu, spor salonları, hamam, sauna, spa merkezi gibi işletmelerde sosyal mesafeye uyulması ve maske kullanım zorunluluğu konusunda denetimlerine devam ediyor.”

Camiden vantilatör çaldı, yakalandı …
Kırıkhan ilçesinde camiden vantilatör çaldığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Marangozlar Camisi’nden vantilatör çalınması üzerine harekete geçti.
Ekipler, yaptıkları çalışmada hırsızlık şüphelisi olduğunu belirledikleri İ.Ö’yü gözaltına aldı.
Öte yandan, İ.Ö’ün farklı tarihlerde otomobilden akü, ilkokuldan musluk, iş yerinden cep telefonu ve cüzdan hırsızlığı olaylarını gerçekleştirdiğinin tespit edildiği öğrenildi.

Samandağ’da saman balyaları yandı
Samandağ ilçesinde bir depoda bulunan saman balyaları yandı. Mağaracık Mahallesi’nde saman balyalarının bulunduğu bir depoda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
İtfaiye ekiplerince söndürülen yangında, çok sayıda saman balyası yandı.

Hassa Kaymakamı Yurdagül göreve başladı
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Konya’nın Ahırlı Kaymakamlığından Hatay’ın Hassa Kaymakamlığına atanan Kadir Yurdagül göreve başladı. Kaymakam Yurdagül, yeni görevinin kendisi ve ilçe için hayırlı olmasını söyledi.
Görev süresince kanunlar çerçevesinde kurum, kuruluş, vatandaş ve sivil toplum kuruluşları ile sürekli iletişim halinde olacağını ifade eden Yurdagül, Hassa’yı çok beğendiğini ve Hassa halkının sıcak kanlı olduklarını aktardı.

Yunuslar sahilde renkli görüntüler oluşturdu …
Payas ilçesi sahil açıklarında yunuslar kendilerini izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Payas kıyılarında görülen yunuslar, kıvrak hareketleriyle görenleri kendilerine hayran bıraktı. Akdeniz’de hızla dalıp çıkan yunusları vatandaşlar ilgiyle izledi. Yunusların sudaki dansları, çevredekiler tarafından cep telefonuyla kaydedildi.
Yaklaşık yarım saat güzel görüntüler sunan yunuslar daha sonra gözden kayboldu.

PAYASSPOR KONGRESİ İPTAL
İlimiz Türkiye 3. Ligi ekiplerinden Payasspor’un Yönetim Kurulu tarafından daha önce ilan edilen seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile iptal edildi.
İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgede şöyle denildi:
“İçişleri Bakanlığı’nca, derneklerin bildirim ve beyannamelerini verme süreleri 31.10.2020’ye kadar uzatılmış, genel kurul toplantıları ise 31.10.2020’den sonra, 30 gün içinde yapılmak üzere ertelenmiştir. Derneklerin erteleme tarihinden önce, önemli ölçüde zorunluluk arz eden hallerde genel kurul toplantısı yapmalarına Bakanlığımızca izin verilebilecek olup, başvurular Valiliğimize yapılacaktır.”

AKKOYUNLU VEFAT ETTİ
İlimiz Dörtyol ilçesinin ileri gelenlerinden, Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Bülent Akkoyunlu vefat etti.
ANTAKYA, merhuma Allah’tan rahmet diler.