Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Meteoroloji’nin 5 günlük hava

Meteoroloji’nin
5 günlük hava tahmini
HATAY 28-31 DERECE
Meteoroloji, bu hafta ilimizde hava sıcaklığının yine mevsim normallerinin çok üzerinde olacağını duyurdu. Meteoroloji tahminlerine göre, bu günden başlamak üzere 5 gün süreyle hava sıcaklığı gündüzleri 28-30 derece arası, geceleri ise 19-21 arası olacak.
Meteoroloji tahminine göre, ilimiz Hatay’da bu haftaki 5 günlük hava tahmini şöyle:
BUGÜN: 31 ve 21 derece
YARIN: 31 ve 21 derece
ÇARŞAMBA : 31 ve 19 derece
PERŞEMBE : 29 ve 19 derece
CUMA : 28 ve 18 derece

YÖK; üniversitelerde KOVİD karnesini açıkladı:
30.725 POZİTİF VAKA…
Yüksek Öğretim Kurulu, Koronavirüsün yayılma ihtimalinin en çok olduğu yerlerden olan üniversitelerle ilgili veriler açıkladı. Üniversitelerde virüs sebebiyle öğrencilerin eğitimden geri kalmamaları için uzaktan eğitime geçildi.
YÖK’ün son olarak geçtiğimiz hafta ilgili kurumlarla paylaştığı rakamlar, ülkemizdeki salgına yönelik akademideki ciddi durumu gösteriyor.
Veriler şöyle:
TESTİ POZİTİF ÇIKAN VE TEDAVİ GÖRENLER (EV-HASTANE)
Öğretim üyesi sayısı:1.474
Öğretim eleman sayısı: 3.988
İdari personel sayısı: 9.849
KARANTİNADA OLAN (TEMAS-YAKININDAN TEMAS)
Öğretim üyesi sayısı: 1.394
Öğretim eleman sayısı: 3.873
İdari personel sayısı: 13.015
Koronavirüs tedavisi gören ve karantinadaki toplam akademisyen ve idari personel sayısı 30,725.
Uzmanlar, ilkokul ve ortaokulların açılmasının sıkıntısız olduğunu, öğrencilerinin çoğunun kendi mahallelerinde eğitim gördüğü için karar alma sürecinin daha kolay olduğunu ifade ettiler. Üniversitelerin açılması durumunda ise farklı şehirlerde oturan öğrencilerin kendi üniversite-lerine gidişi esnasında aynı günler içerisinde yoğun bir hareketlilik, trafik yaşanacağını belirttiler.

Bakan müşaviri Açıkladı:
BAŞSAVCILIK OLAYI SORUŞTURUYOR
Adalet Bakanlığı Basın Müşaviri Osman Yılmaz, Belen’de çıkan ve yerleşim yerlerini etkileyen orman yangınıyla ilgili İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmanın titizlikle sürdürülmekte olduğunu bildirdi.
Bakan Müşaviri Yılmaz; Başsavcılık soruşturması tamamlandıktan sonra kamuoyuna açıklama yapılabileceği bilgisini de verdi.

Polislikte başka kuruma geçiş 6 yıl sonra
Polis memurları yarışma sınavı ile bir başka kuruma geçebilmeleri için meslekte 6 yıllık kıdeme sahip olmaları gerektiği belirtildi.
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, meslekte 6 yılını doldurmayan polis memurlarının, yarışma sonucu yerleştikleri kamu kurumlarına naklen geçemeyecekleri yönünde karar verdi.

ÇİRKİN: Reyhanlı iyi olacak
İyi Parti İl Başkanı A. Şefik Çirkin, geçtiğimiz hafta sonunda Reyhanlı İlçe Başkanlığı ziyaretinde “Reyhanlı çok iyi olacak” dedi. İyi Parti İl Başkanının mesajı şöyle:
“Reyhanlı teşkilatımızı ziyaret ettim. Başkanımız Serkan Sulu, Gençlik Kolları Başkanımız Ömer Tokdemir ve değerli yönetim kurulu üyelerimizle verimli bir sohbet yaptık. Kendilerine teşekkür ediyorum. Reyhanlı ÇOK İYİ OLACAK.”

18 Ekim’de
Büyük Birlik Partisi’nin 11. Olağan Kurultayı, 18 Ekim’de Ankara’da yapılacak. Kovid-19 tedbirleri kapsamında, kurultaya sadece delegeler ve basın mensupları katılacak.

HDP’den 10 Ekim katliamında ölenlere saygı…
HDP Hatay İl Eşbaşkanları Kerem Nalbant ile Aysel Eşiyok, 5 yıl önce yaşanan katliamda 103 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak anıları önünde saygıyla eğildiklerini bildirdi. HDP açıklamasında şöyle denildi:
“Ölümlerinin 5. Yıl dönümünde anıyor, ölümlerine sebep olan DAİŞ’ i ve arkasındaki kirli odakları bir kez daha lanetliyoruz.
Aradan geçen koca bir 5 yıl olmasına rağmen, barıştan, demokrasiden ve kardeşlikten korkan bir iktidar gerçekliğiyle karşı karşıyayız.
Bizler HDP Hatay il örgütü olarak, Gar, Suruç ve Diyarbakır katliamında ölenleri tekrar anıyor ve bu topraklara, gerçek adalet, hukuk, demokrasi, barış ve kardeşlik gelinceye dek mücadelemizi her zamankinden daha güçlü ve kararlı bir şekilde yürüteceğimizi belirtmek isteriz.”

Defne sosyal tesisi yeni ismi:
2 TEMMUZ ŞEHİTLERİ SOSYAL TESİSLERİ
Defne Belediyesi’ne ait Yeşilpınar mahallesindeki Sosyal Tesislerin adı değişti.
Defne belediye meclisi kararıyla Yeşilpınar sosyal tesisi adı “2 Temmuz Şehitleri kültür sanat tesisleri” oldu.

AYDIN’A 80 POLİS KARANTİNAYA ALINDI
Aydın’ın Didim ilçesindeki Polis Moral Eğitim Merkezi’nde kurs gören 750 polisten 10’u Covid-19 belirtileri göstermesi üzerine corona virüsü testi yapıldı. Testlerin pozitif çıkması üzerine filyasyon çalışması yapıldı.
80 polis karantinaya alındı
Yapılan filyasyon çalışmasında Covid-19 testleri pozitif çıkanlarla temaslı oldukları belirlenen 80 polis merkezde oluşturulan bölgede, karantinaya alındı. Filyasyon çalışmasının sürdüğü, karantinaya alınacakların sayısının artabileceği belirtildi.

EXPO için geri sayım devam ediyor
23 Nisan-29 Ekim 2021 tarihleri arasında Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Expo 2021 Hatay için geri sayım devam ediyor. 2021 yılının dünya çapındaki ilk ve en büyük etkinliği olacak, ‘Medeniyetler Bahçesi’ ana temasıyla Hatay’da düzenlenecek Expo için heyecanlı bekleyiş son 195. gününe girdi. İskenderun ve Antakya’da toplam 300 dönümlük bir alanda devam etmekte olan EXPO inşaatlarının aralık aylarında tamamlanması beklenirken, yerel, ulusal ve uluslararası iletişim çalışmaları, gönüllü faaliyetleri, forum etkinlikleri, katılımcı şehirler politikası ve bahçe tasarımları gibi pek çok alanda da çalışmalar son sürat devam ediyor.

TFF locaları
Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig ve Türkiye Kupası müsabakalarında locaların yüzde 50 kapasitesi kadar seyirci alınacağını açıkladı.

AFAD açıkladı
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada, Hatay’da devam eden yangına müdahale çalışmalarıyla ilgili bilgi verildi; Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, itfaiye, sağlık, jandarma ekipleri ile sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin söndürme çalışmalarına katıldığı aktarıldı.

2 yıla çıkarıldı
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, akademi ve adliye stajından oluşan hakim-savcı adaylık döneminin 2 yıla çıkarıldığı bildirdi.

CHP Heyeti geldi
CHP’den yapılan açıklamada, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un, yangın felaketinin sürdüğü Hatay’a geldiği ifade edildi. Açıklamada, Böke ve Öztunç’un, bölgede bulunan Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur ve Serkan Topal’la buluştuğu, yangının etkili olduğu Belen, İskenderun ve Arsuz’da incelemelerde bulunduğu kaydedildi.

Kentsel Dönüşüm
“Başarılı bir afet yönetimi” için konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Asıl mesele yıkılmayan binalar yapabilmek. Bu işin şifresi de kentsel dönüşümdür” dedi.

Üretici memnun
Türkiye’nin yer fıstığı talebinin yüzde 50’den fazlasını karşılayan Çukurova’da, fiyatı ve verimiyle yüz güldüren ürünün ekim alanı son 10 yılda önemli oranda arttı.

Emsal karar
Bursa’da pandemi nedeniyle işleri büyük oranda azalan restoran sahibi mahkemeye başvurdu, istinaf mahkemesi, tedbiren kiranın yarıya düşürülmesini kararlaştırdı.

1 milyondan fazla
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül “Yargı Reformunda önem verdiğimiz alternatif çözüm yolları meyvelerini veriyor. Uyuşmazlıklar, mahkemelere gidilmeden çözüme kavuşuyor. Arabuluculuk sayesinde 1 milyondan fazla dosya çözüme kavuşturuldu” dedi.

Sıcak Eylül
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, bu yıl havaların sıcak geçmesinden dolayı daha önce 20,5 olarak ölçülen ortalama eylül ayı sıcaklığının 3,4 derece arttığı tespit edildi.

Üniversitelere ödenek
Yükseköğretim kurumlarına 2021 yılı için verilmesi öngörülen bütçe ödeneği 45,3 milyar lira oldu. En fazla ödeneğin, 1 milyar 486,5 milyon lirayla Ankara Üniversitesi’ne ayrılması planlandı.

138 milyar lira
Merkezi yönetim bütçesinde, ülke güvenliğinde görev alan kurumlara gelecek yıl 138 milyar liralık ödenek tahsis edildi.

Ayakkabı ihracatı
Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele tüm hızıyla devam ederken, Türkiye’nin deri ve deri mamulleri ihracatının yüzde 62,8’ini sırtlayan deri ayakkabı sektörü yılın 9 ayında 620 milyon dolarlık dış satıma imza attı.

% 56’ya ulaştı
Kuruluşundan bu yana sigortalılık oranlarının ve sigorta bilincinin artması için çalışmalar yürüten DASK’ın, Türkiye genelinde yüzde 56’lık sigortalılık oranı bulunuyor.

Normalleşme Desteği
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 159 bine yakın işveren ile 1,2 milyonu aşkın çalışan için yaklaşık 950 milyon lira tutarında prim mahsuplaşması yaparak Normalleşme Desteği sağlandığını bildirdi.

Yabancı ağırlığı
Süper Lig’in ilk 4 haftasında toplam 425 futbolcu görev alırken, bunların 244’ü yabancı, 181’i ise Türk oyuncular oldu. Yabancı futbolcular, ligde toplam 49 bin 431 dakika (yüzde 62,5) mücadele ederken, yerli oyuncular ise 29 bin 682 dakika (yüzde 37,5) sahada kaldı.

e-İhracat Birliği
Armatür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Turhan, “TİM çatısı altında yeni bir birlik, örneğin e-İhracat Birliği kurulabilir” dedi.

Çiğ süt fiyatı
Tarım ve Orman Bakanlığının çiğ süt referans fiyat belirleme toplantısında fiyatın 40 kuruş artırılacağı öğrenildi. Halen litresi 2 lira 30 kuruş olan çiğ süt referans fiyatının 2 lira 70 kuruş olması bekleniyor.