Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KİT ve belediye işçileri acil çözüm bekliyor

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Kamu İktisadi Teşebbüsleri’nde (KİT) ve belediyelerde çalışanların yaşadığı iş kaygıları ve sorunlar hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Saadet Partisi Hatay Milletvekili

Çalışkan, seçim öncesi verilen vaatlerin yerine getirilmesi gerektiğine dikkat çekerek iktidara seslendi.

Çalışkan, KİT ve belediyelerde çalışanların iş güvencesi sorununun öne çıktığını ifade etti. İşçilerin tümünün aynı maaşı almasa da iş güvenliği açısından aynı derecede kadrolu olmalarının gerektiğini vurgulayan Çalışkan, seçim öncesinde verilen vaatlerin seçim sonrasında yerine getirilmemesinin belediye işçileri için ciddi bir problem olduğunu belirtti.

Çalışkan, “Belediye başkanı değişirse veya farklı bir siyasi partiye mensup bir belediye başkanı göreve gelirse oradaki çalışanların iş güvenceleri tehlikeye giriyor. Bu nedenle bütün belediye çalışanlarına, hatta meslek örgütlerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi memurlar gibi iş garantisi verilmelidir. Özlük hakları ve maaşları iş durumlarına göre farklılık gösterebilir, ancak kamuya ait bir kuruma giren hiç kimse bu tür iş güvencesi sorunlarıyla karşılaşmamalıdır. Bu endişeyi kimselere yaşatmamak gerekmektedir” şeklinde konuştu.