Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Karasu

Kitapları keşfetmenin adresi 3. Hatay Kitap Fuarı (2)

Okuma kültürünü yaygınlaştırmak için günümüzde birçok bilimsel etkinliğin yapılmaktadır. Şu bir gerçek ki okuma kültürünün topluma kazandırılmasında en önemli araçlardan biri kitap fuarlarıdır.

3. Hatay Kitap Fuarı 20 Nisan 2019 Cumartesi gibi kitapseverlerin ziyaretine açıldı.

Fuar, 3. Kez, HBB Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın katkılarıyla okurla buluşuyor.

Belediye Başkanımızın yurtdışı programı nedeniyle resmi açılış, 22 Nisan Pazartesi günü yapıldı. Açılışa Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan, HBB Başkanı Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş, Atso Başkanı Sayın Hikmet Çinçin, STK temsilcileri ve yüzlerce sanatsever katıldı.

Sayın Savaş’ın alana girmesiyle birlikte yüzlerce öğrencinin etrafını sarmasıyla oluşan manzara görülmeye değerdi.

Yapılan açıklamalara göre, geçen yıl, fuarı 280.000 kişi ziyaret etmiş. Bu yıl bu sayının 350.000’e çıkarılması hedeflenmiş. Bu sayılar gerçekten umut verici

Geçen yıl fuara 100 civarında yayınevi katılmış, bu yıl, bu sayı 150’ye çıkmış. Bu rakam umut verici. Ama, üzülerek söyleyeyim, görmeyi istediğim birkaç yayınevi bu yıl nedense yok.

Büyükşehir Belediyesi bu yıl 100.000 öğrenciyi fuara taşımayı amaçlamış. HBB-Milli Eğitim- Müftülük dayanışması çok yerinde olmuş.

Fuarın açıldığı ilk gün hariç (aşırı yağmur vardı) sonraki günlerde okurların fuara ilgisi saatlerce uzun kuyruklarla kendini gösterdi. Tüm Hataylıların fuara akın ettiğini görmek sevindiriciydi. Bu kalabalığın satışlara aynı oranda yansıdığını gözlemlemek mümkün.

Sizlerin dikkatini çekti mi, bu yıl Hatay Kitap Fuarı bir Onur Konuğu/Yazarı olmadan açıldı. Önceki yıl Onur Konuğu Emre Kongar fuara farklı bir renk katmıştı. Bu coğrafyanın birbirinden değerli yazarı, fuarın “Onur Yazarı-Konuğu” olabilirdi. Uğraş verildiğini biliyorum, sanırım farklı illerdeki fuar yoğunluğu nedeniyle başarı sağlanamadı.

İnanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda bu eksiklik giderilecektir.

Yerinde bir kararla, konferans salonu bu yıl dışarıya kurulmuş. Yani geçen yıl yaşanan karmaşa bu yıl yaşanmadı.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yazar örgütlerine ücretsiz stant tahsis edilmiş. Bu şekilde okurların Antakya’da yaşamını sürdüren yazarları tanıma olanağı sağlanmış oldu.

Fuar boyunca, kentimizde faaliyet gösteren edebiyat örgütleri tarafından30 civarında panel gerçekleştirildi. Bu panellerin bazıları kentimizin değerleriyle (Ali Yüce, Cemil Meriç, Süleyman el İsa, Mehmet Güneş…) ilgiliydi.

Kitap Fuarlarına 15 yıldır katılıyorum. Yaşantımın en zevkli anları bu çatı altında gerçekleşti. Onlarca panelde konuştum, binlerce kitap imzaladım. Yüzlerce yazar, okurla tanıştım. Çocuklara kitaplar hediye ettim.

Yaşam, okudukça anlam kazanır. Önce kendimiz okuma alışkanlığı edinelim, sonra özellikle öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırıp onlara okumayı sevdirelim. Eğitimin en ağırlıklı yanı budur. Kitapları görerek, kitapları göstererek önerelim. Unutmayalım ki “yazmanın da başlangıcı okumaktır.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER