Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konteynerde Tehlike Çanları: Çamaşırhane Yangını Yeniden Alevlenebilir

Hatay’ın Subaşı Mahallesi Metin

Hatay’ın Subaşı Mahallesi Metin Hatunoğlu 1 Konteyner Kenti’nde, yaklaşık 2 ay önce çamaşırhanede meydana gelen elektrik kaynaklı yangın sonrasında başlayan kriz, çözüm bekliyor. Yangının ardından çamaşırhanedeki tüm makineler arızalandı, konteyner kent yönetimi kendi çabalarıyla sadece 3 makineyi çalışır duruma getirilebildi. Ancak, 90 konteynerin bulunduğu kente bu makineler yetersiz kalıyor ve mağduriyet her geçen gün artıyor.

Çamaşırhane yangınından sonra tamir edilen makinelerin yanı sıra, kurutma makineleri tamamen devre dışı kaldı. Üstelik, elektrik tesisatının tehlikeli ve açık şekilde ortada bulunması, konteyner kentte yaşayan çocuklar ve görevliler için büyük bir risk oluşturuyor. Daha önce çıkan yangının tekrar etme olasılığı ve daha büyük felaketlere yol açma ihtimali mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

AFAD olaya müdahale etmiyor iddiası

AFAD yetkililerinin bu duruma müdahale etmediği ve kimsenin ilgilenmediği iddiaları, depremzedelerin yaşamını daha da zorlaştırıyor. Mahalle sakinleri, bir an önce yetkililerin olaya el atmasını ve bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor.

Hatay’da, depremden sonra yaşanan zorluklara bir yenisi daha eklenirken, konteyner kentte yaşayanlar çözüm bekliyor. – Duygu Ertaş-