Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konteynerlarda “eşyaları alın“ kaosu

Hatay Valisi Mustafa Masatlı,

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bir televizyon programında depremzedelere konteynerlerdeki eşyalarını yeni evlerine götürmeleri çağrısında bulundu. Masatlı, “Vatandaşlarımız konteynerlerinde ne varsa alsınlar, yeni evlerine götürsünler. Taşınma sürecinde gerekli desteği vereceğiz” dedi.

Ancak, bu çağrının ardından konteyner kent yönetimi ve AFAD, vatandaşlara “Hakkınızda tutanak tutarız” uyarısında bulunarak işlemlerin başlatılacağını bildirdi. Bu durum, birçok depremzede arasında karışıklığa yol açtı.

Vali Masatlı, Hatay’ın yeniden inşa sürecinde önemli adımlar atıldığını ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için her türlü desteğin sağlanacağını vurguladı. Ancak, AFAD’ın konteynerlerden eşyaların çıkarılmasına yasak getirmesi, vatandaşların tepkisini çekti. Bazı vatandaşlar, konteynerlerinde bulunan eşyaların eksik olduğunu ve birçok eşyanın kendilerine verilmediğini ifade ederek, “Bu eşyaları alsak ne olur almasak ne olur? Hemen AFAD tutanak tutacağını söylüyor” diyerek şaşkınlıklarını dile getirdi.

Depremzedelerin konteynerlerindeki eşyaları ise şöyle:

1 Adet Mini Buzdolabı
1 Adet Tek Kişilik Eşya Dolabı
2 Adet Tek Kişilik Yatak Baza
1 Adet Elektrikli Ocak
1 Adet Masa
2 Adet Sandalye
1 Adet Klima (verilirse)
1 Adet Koltuk