Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konut Satışları Dibe Vurdu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ülke genelindeki konut satışları haziranda bir önceki yılın aynı ayına göre %44.4 azalarak 83 bin 636’ya düştü.

Konut satışları, Ocak-Haziran döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %22,1 azalışla 565 bin 779 olarak gerçekleşti. Uzmanlar bu durumun hem fiyat artışından hem de yaşanan deprem felaketinden kaynaklı olduğunu söylüyor.

6 Şubat depreminin ardından alıcılar artık eski yapı ve binalara talep göstermiyor, yeni yapılar ise pahalı olduğu için alıcı bulamıyor. Gayrimenkul uzmanları ise vatandaşa, “Faizdeki artış ve talepteki azalıştan dolayı gerçek fiyatlara iniyoruz. Alıcı adayları istedikleri bir gayrimenkul varsa ve bunun farkında ve bilinçlilerse rakamın yanlış olduğunu düşünüyorlarsa, bu süreci beklesinler çünkü o rakamlar inecek” önerisinde bulunuyor.

Kredili Satışlarda da Düşüş

Türkiye genelinde kredili konut satışları Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %66,8 azalış göstererek 13 bin 463 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %16,1 olarak gerçekleşti.Ocak-Haziran döneminde gerçekleşen ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %28,6 azalışla 121 bin 530 oldu.