Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konut sorununa çare bulunsun

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç ekonomik kriz ve yüksek enflasyonun ev sahibi ile kiracıları karşı karşıya getirdiğini belirterek “ev sahibi-kiracı” sorununa çözüm bulunması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için önerge verdi.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih

Türkiye’de yaşanan derin ekonomik buhranın yarattığı en büyük sorunların başında barınma sorunu geldiğini anımsatan Meriç özellikle büyük şehirlerde kiracıların yüksek kira bedeli altında ezildiğini, ev sahibi ile kiracılar arasında ciddi sorunlar yaşandığını kaydetti.

Barınma sorunu nedeniyle aile içi yaşanan huzursuzluğun boşanmaya vardığını; üniversiteyi kazanan öğrencilerin kayıt yaptıramadığını; doktor, hemşire, polis, öğretmen gibi meslek gruplarının ise tayini çıktığı illere gidemediğini kaydeden Meriç önergenin gerekçesinde şunları ifade etti:

“Geldiğimiz noktada ise ev sahibi-kiracı uyuşmazlığı nedeniyle cinayetler işlenmeye başlanmıştır. Ekonomik krizin derinleştiği ve enflasyonun yüksek olduğu bir ortamda ekonomik veriler dikkate alınmadan kira artışına yönelik getirilen konutlardaki kira artış oranı yüzdesini yüzde yirmi beş ile sınırlayan düzenleme ise hiçbir işe yaramadığı gibi yeni sorunların doğmasına neden olmuştur. Ortaya çıkan konut sorununa gerekçe olarak konut stokunun yetersizliği, maliyetlerin artması nedeniyle az konut üretilmesi, yaşanan deprem nedeniyle vatandaşların başka illere göç etmesi ve o illerdeki konut stokunun erimesi gibi nedenler gösterilmektedir. Oysa ki bu sorunun başlıca nedenleri arasında uygulanan yanlış ekonomi politikaları ve 21 yıllık AK Parti Hükümetlerinin alt ve orta gelir grubuna yönelik yeterli konut üretmemesi, ülkemize yabancı göçü akınına yol verilmesi ve Türk vatandaşlığı verilerek yabancılara konut satışının özendirilmesi gelmektedir. Yaklaşık 3 yıldır devam eden, son birkaç aydır ise artarak genişleyen, iktidar tarafından çözülemeyeceği de aşikâr olan ev sahibi-kiracı sorununun Meclis çatısı altında araştırılması ve çözüm üretilmesi kaçınılmaz olmuştur.” –  Sami Gökçe –