Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Hatay’da düzenlenen “Asrın İnşası Türkiye’nin Başarısı: 455 Bin Konut Tamam” temalı program, saat 13.30’da Antakya Atatürk Caddesi’nde başladı.
Programın başlamasıyla birlikte Antakya’da etkili olan yoğun sağanak yağış, 455 bininci konutun anahtar teslim töreni ve kura çekimi için alana gelen vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağışa rağmen programa katılım sürerken, alandaki görevliler tarafından vatandaşlara yağmurluk dağıtıldı.

Deprem sonrası yürütülen yeniden inşa çalışmalarının geldiği noktayı kamuoyuyla paylaşmanın amaçlandığı program kapsamında, tamamlanan 455 bininci konutun sembolik anahtar teslimi ile hak sahipleri için kura çekimi yapılması planlanıyor. Törende, deprem bölgesinde yürütülen konut projeleri, altyapı yatırımları ve şehirlerin yeniden ayağa kaldırılmasına yönelik çalışmaların da detaylı şekilde ele alınması bekleniyor.
Programa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılması bekleniyor. Üst düzey katılımın olacağı törende, Hatay özelinde devam eden ve planlanan projelere ilişkin önemli mesajların verilmesi öngörülüyor.
Olumsuz hava koşullarına rağmen alanı dolduran Hataylı vatandaşlar, yağmur altında programı takip ediyor.
