Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kore’den Türkiye’ye rekor yardım

Kore Kızılhaçı Genel Sekreteri

Kore Kızılhaçı Genel Sekreteri Jongsul Park, Türkiye’deki depremler sonrası başlatılan yardım kampanyasının, kuruluşlarından bu yana en fazla bağış toplanan çalışma olduğunu belirtti. Park, “Kore’nin Türkiye için yaptığı yardımlar, uzun süren dostluğun simgesidir,” dedi.
Güney Kore, 6 Şubat 2023 depremleri sonrası Türkiye’ye 31,2 milyon dolar bağışla 136 binden fazla acil yardım malzemesi temin etti, 11 sosyal tesis kurdu ve “Türkiye-Kore Dostluk Köyü” ile 45 acil durum aracı bağışladı. Ayrıca, 8 Toplumsal Hizmet Merkezi’ne destek sağladı.
Türk Kızılay Uluslararası İşler ve Göç Hizmetleri Genel Müdürü Alper Küçük ise 6 Şubat depremlerinin ardından Kore Kızılhaçı’nın sağladığı desteklerin maddi ve manevi olarak en yüksek düzeyde olduğunu belirtti. Küçük, “Kore halkı, Türkiye dendiğinde gözyaşlarını tutamıyor. Kore Kızılhaçı’ndan milyonlarca mektup aldık, Kore halkı sokaklarda seferber oldu. Bu dostluğun ne kadar somut olduğunu asrın felaketinde bir kez daha gördük,” dedi. – Yusuf Cemil Karaçay-