Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KOSGEB yeni fırsatlar sunuyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, girişimcilik destek programlarında önemli düzenlemelerin yapıldığını duyurdu. 1990 yılında kurulan KOSGEB, özellikle imalat sanayi KOBİ’lerine odaklanarak başladığı destek sürecini genişletiyor.
2009 yılında gerçekleştirilen değişiklikle birlikte KOSGEB, hizmet ve ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’leri de kapsayacak şekilde genişletildi. Bu hamle, ekonomik katma değer ve istihdam potansiyeli taşıyan işletmelerin desteklenmesini amaçlıyor.
KOSGEB’in yeni düzenlemesiyle, girişimcilere sağlanan destek üst limiti 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye yükseltildi. Bu güncellemeyle, daha büyük ölçekli ve katma değerli işletmelerin kurulması ve geliştirilmesine olanak sağlanıyor.
Destek programı, İş Kurma Desteği ve İş Geliştirme Desteği olmak üzere iki ana başlık altında toplanıyor.
İş Kurma Desteği: İş Kurma Desteği kapsamında girişimcilere geri ödemesiz olarak kuruluş ve personel desteği sağlanıyor. Gerçek kişi statüsünde kurulmuş işletmelere 10 bin TL, sermaye şirketi statüsünde kurulan işletmelere ise 20 bin TL tutarında kuruluş desteği veriliyor. Ayrıca, genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olan girişimcilere ek destek sağlanıyor.
İş Geliştirme Desteği: İş Geliştirme Desteği kapsamında ise girişimcilere geri ödemeli olarak destek sağlanıyor. Bu destekle işletmelerin personel, makine-teçhizat, yazılım ve hizmet alımı gibi giderleri destekleniyor. Ek olarak, belirli sektörlerde faaliyet gösteren işletmelere yönelik destek üst limiti artırılmış durumda.
Başvurular süreci de güncellendi. İş Kurma Desteği’ne başvurular sürekli olarak kabul edilecekken, İş Geliştirme Desteği’ne yılda belirli dönemlerde başvuru alınacak. İlk dönem başvuruları 10 Mayıs – 28 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
(AA)