Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köy Konutları Yapımına Başlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Hatay’ın depremden etkilenen bölgelerinde yaşayan depremzedeler için köy tipi konutlar yapılmasını kararlaştırdı. İhale sürecinin ardından yüklenici firma tarafından kent genelinde 2 bin 283 köy konutunun yapımı başladı.
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, depremlerin ardından kent merkezi ve kırsal mahallelerin ayağa kaldırılması için yoğun bir çalışma başlatıldığını belirtti. Kent genelinde 46 kırsal mahallede, 2 bin 283 yöresel mimariye uygun konutun inşa edilmesi için çalışmaların hızla devam ettiği açıklandı. Ağır ve orta hasarlı binaların da yıkım işlemlerinin aralıksız sürdüğü ifade edildi.
Altınözü İlçesi’ndeki Babatorun Mahallesi’nde ise 17 Nisan’da temelleri atılan 47 köy konutundan 25’inin kaba inşaatının tamamlandığı belirtildi. Tek katlı, 124 metrekare büyüklüğünde ve 3+1 şeklinde inşa edilen bu konutların, ince işçilik ve çevre düzenlemesinin tamamlanmasının ardından hak sahiplerine teslim edileceği açıklandı.
Köy konutlarının yapımında çalışan inşaat mühendisi Esra Abdulganioğlu, evlerin 3+1 planında ve yöresel mimariye uygun şekilde tasarlandığını söyledi. Abdulganioğlu, depreme dayanıklı ve halkın beğenisini kazanacak nitelikte evler inşa etmeye çalıştıklarını vurguladı. Babatorun Mahallesi Muhtarı Ahmet Özer ise devletin tüm imkanlarıyla afetzedelere destek olduğunu belirterek, depremzedelerin sabırsızlıkla beklediği evlerin en kısa zamanda çevre düzenlemesi bitirildikten sonra teslim edileceğini söyledi. (AA)