Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kültürlerin Sesi Gala Konserinde Hatay’ı Sezgin Suna temsil etti

Pandemi öncesinde Yücel Kültür

Pandemi öncesinde Yücel Kültür Vakfı tarafından geliştirilen ve hayata geçirilen “Kültürlerin Sesi “ projesi Gala konseri İstanbul Sultanahmet Abud Efendi konağında gerçekleşti. Proje Vakıf tarafından Pandemi öncesinde 7 ilde ve 7 farklı dilde oluşturulan koroların bir arada eserleri seslendirmesi ve Türkiye’deki çok renkli kültürel yapıyı Dünyaya tanıtmayı hedefliyordu.

Bu kapsamada Rize’de Lazca, Artvin’de Gürcüce, Mardin’de Süryanice, Tunceli’de Zazaca, Hatay’da Ermenice, Gökçeada’da Rumca ve İstanbul’da Ladino dillerinde oluşturulan ve her bir koronun ayrı koro şefiyle hazırlandığı projede Hatay ilini koro şefi olarak MKÜ Konservatuvar Öğretim görevlisi Sezgin Suna temsil etti.
Pandemi şartlarında Sanal ortamda çalışmalarını ve konserlerini hayata geçiren “Kültürlerin sesi” koro projesi Hollanda Başkonsolosluğu tarafından sponsor edildi. İstanbul’da gerçekleşen Gala konserini de ünlü koro şefi Masis Aram Gözbek’in şefliğinde Magma korosu seslendirdi. Hatay Ermeni korosunu temsilen geceye katılan Sezgin Suna’ya ise çalışmaları ve katkılarından ötürü teşekkür plaketi verildi. – Meriç Demiray-