Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurban Bayramı Öncesi Sahiller Temizlendi

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB),

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Kurban Bayramı öncesinde 158 kilometrelik sahil şeridinde kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştirdi. HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar, vatandaşların bayramda daha sağlıklı ve huzurlu bir şekilde sahillerde vakit geçirebilmeleri için tamamlandı.
Samandağ’dan Erzin’e kadar denize kıyısı bulunan 7 ilçedeki sahil şeridinde devam eden çalışmalar kapsamında hem ekolojik dengenin korunması hem de vatandaşların daha keyifli bir bayram geçirmesi adına kumsallarda çöp ve atıklar toplandı.
Büyükşehir ekipleri, Kurban Bayramı tatili boyunca temizlik çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Ayrıca, nesli koruma altında olan Yeşil Deniz Kaplumbağalarının (Chelonia mydas ve Caretta Caretta) üreme döneminde olduğuna dikkat çekerek, özellikle önemli üreme alanları olan Samandağ ve Dörtyol sahillerinde vatandaşların bu türlerin yuva alanları ve yavrularının korunması konusunda özenli olmaları gerektiğini vurguladı. – Yusuf Cemil Karaçay-