Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurban Bayramı’nda Trafik Kazalarında Acı Bilanço: 62 Ölü

Türkiye genelinde Kurban Bayramı

Türkiye genelinde Kurban Bayramı tatili boyunca meydana gelen trafik kazaları büyük üzüntü yarattı. İçişleri Bakanlığı verilerine göre, bayram süresince 62 kişi hayatını kaybederken, 8 bin 690 kişi de yaralandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yapılan denetimlerde 406 bin 165 aracın kontrol edildiğini ve çeşitli trafik ihlallerinden dolayı işlem yapılan araç sayısının 60 binin üzerinde olduğunu belirtti. Yerlikaya, vatandaşlara seslenerek aşırı hızdan kaçınılması, emniyet kemeri kullanımına özen gösterilmesi ve trafik kurallarına titizlikle uyulması gerektiğini vurguladı.

Bakan Yerlikaya, hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dilerken Bayram tatilinin 7 gününde meydana gelen trafik kazalarına ilişkin, şunları kaydetti:

“Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Yolun sonu bayram olsun.” -AA-