Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurumsallaşan İSTE’de

İki Önemli Oluşum Kurumsallaşma

İki Önemli Oluşum

Kurumsallaşma adına önemli adımlar atmaya devam eden İSTE bünyesinde Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü kurulurken, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) tarafından hazırlanan ISTE JOURNAL ise üniversite yayını olarak okuyucularıyla buluşmaya hazırlanıyor. Rektör Depci, atılan adımlar için “Olması gerekenleri yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Gerek üniversite bünyesindeki öğrencilere gerekse de içinde olduğu bölgenin işletmelerine yönelik proje açılımları ve işbirlikleriyle dikkati çeken İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), kurumsallaşma adına önemli adımlar atmaya devam ediyor.

-YILDA 2 KEZ-

Bu konuda yapılan ilk bilgilendirmede, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) tarafından hazırlanan ISTE JOURNAL’ın “bilim, teknoloji ve mühendislik” alanında yeni yılda yayın hayatına başlayacağı bildirildi. 2023 yılı itibariyle, İngilizce yazılmış özgün araştırma ve inceleme yazılarını yayımlamak üzere yola çıkan “Innovations in Science, Technology and Engineering” (ISTE) Dergisi, açık erişimli olarak, Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere yılda iki sayı olacak.

-DAVET VAR-

Bilim, teknoloji, mühendislik ve mimarlık alanlarında özgün yayınlar yayınlayarak ülkemizdeki ve dünyadaki bilimsel birikime katkıda bulunmayı amaçlayan İSTE JOURNAL; bilim, teknoloji, mühendislik ve mimarlık dallarından araştırmacıları ve bilim insanlarını, en iyi çalışmalarını ISTE JOURNAL’da yayınlamamaya davet ediyor.

-OLMASI GEREKEN-

Bu konuda bir değerlendirme yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, şunları söyledi:

“Olması gerekenleri yapmaya devam ediyoruz. Üniversite dergimiz hazır. Yayın hayatımıza başlıyoruz. Hedefimiz, ulusal ve uluslararası prestijli indekslerde yer almak. Alanında yetkin editörlerimizle bunu başarabileceğimize inanıyorum. Dergimize çalışmaları ile katkı sağlayacak ve bize yol arkadaşlığı yapacak değerli bilim insanlarını, çalışmalarını İSTE JOURNAL’da yayınlamaya davet ediyorum. Derginin hazırlanmasında emeği geçen tüm Hocalarımıza, Üniversitem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Birlikte daha nice başarılara imza atmaya niyetliyiz.”

-YENİ KURULDU-

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) bünyesinde hayata geçen bir diğer yenilik de kurumsallaşma sürecinde bir adım olarak ifade edilen, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü oldu. Rektörlük bünyesinde, İSTE’nin basın ve halkla ilişkiler ile medya faaliyetlerini yürütmek üzere kurulan Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü, kurumsal kimliğinin geliştirilerek güçlendirilmesi, yerel, ulusal ve uluslararası boyutlarda halk ve kurumlarla olan ilişkilerin sağlıklı bir zeminde sürdürülmesi, medya kuruluşları ile olumlu ilişkilerin geliştirilerek İSTE ile kamuoyu arasında sağlam bir köprü kurulması, İSTE’nin iç ve dış paydaşlarıyla doğrudan iletişim kurabilmesinin sağlanması, halkla ilişkiler ve iletişim temelinde üniversitenin tanıtımının yapılması, görünürlüğün ve bilinirliğinin artırılması, kurumsal saygınlığın ve kurumsal kimliğin güçlendirilmesi ile sosyal medya iletişiminin etkin bir biçimde yönetilmesi amacına hizmet edecek.

-SAYI 7’YE YÜKSELDİ-

İSTE olarak bu konuda attıkları adımı da değerlendiren Rektör Prof. Dr. Tolga Depci, şunları dile getirdi:

“Eylül 2020’den bu yana, her geçen gün İSTE’yi daha kurumsal hale getiriyoruz. Bunun için daha önce 20 alanda yeni yönerge oluşturduk, 5 yönetmelik değiştirdik. Petrol Arama ve Araştırma Merkezi’nin temellerini attık. İklim Değişikliği Araştırma Uygulama Merkezi ile lisansüstü eğitim veren enstitüleri tek çatı altında toplayarak ‘Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Genç Ofis Komisyonu ve Mevzuat Komisyonu, İktisadi İşletme Müdürlüğü, Yabancı Öğrenci Bürosu ve Rektörlük İletişim Ofisi’ kurduk. 6 yeni koordinatörlük kurmuştuk. Bugün, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğümüzün kurulmasıyla bu sayı 7’ye yükseldi. Üniversitemize, hayırlı ve uğurlu olsun. Koordinatörlüğümüzde görev yapan personelimize çalışmalarında kolaylık ve başarı diliyorum.” Tamer Yazar