Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Kuzuculu Mahallesi’nde TOKİ tarafından inşa edilen konutlarla ilgili sorunlar gündeme taşındı. Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, konutların konumu, arıtma tesisinin yerleşim alanına yakınlığı ve yapılardaki işçilik hataları konusunda yetkililere çağrıda bulundu.
Kuzuculu’da inşa edilen TOKİ konutlarının İskenderun Teknik Üniversitesi kampüsü, okullar ve köy evlerine yakın bir bölgede oluşturulduğuna dikkat çeken Çalışkan, konutların arasına arıtma tesisi yapılmasını eleştirdi.
“Kötü koku endişesi var”
Arıtma tesisinin konutlara yakın konumlandırılmasının bölge sakinleri açısından ciddi bir sorun oluşturabileceğini belirten Çalışkan, özellikle ters rüzgârla birlikte kötü kokunun çevredeki yerleşim alanlarına ulaşabileceğini ifade etti.
Çalışkan, konutların yapımında da çeşitli sorunlar bulunduğunu belirterek, kapı ve pencerelerde hatalı işçilik nedeniyle problemler oluştuğunu dile getirdi.
“TOKİ ve ilgili kurumlar Kuzuculu’ya sahip çıkmalı”
Konutların milyonlarca lira harcanarak inşa edildiğini vurgulayan Çalışkan, buna rağmen bölgedeki sorunların çözümsüz bırakılmasının vatandaşların yaşamını olumsuz etkilediğini söyledi.
Çalışkan açıklamasında özetle şu ifadeleri kullandı:
“Milyonlarca lira harcanan bu konutlarda sahipsizlik ve başıboşluk hemşerilerimizin hayatını zorlaştırmaktadır. TOKİ ve ilgili kurumları Kuzuculu’ya sahip çıkmaya çağırıyoruz.”
Bölge sakinlerinin konutlardaki yapısal ve teknik sorunların yanı sıra arıtma tesisinin konumu konusunda da yetkililerden çözüm beklediği belirtildi. Kuzuculu TOKİ konutlarında yaşanan sorunların ilgili kurumlar tarafından incelenmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması talep ediliyor.

