Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KYK öğrencilerden haraç gibi para istiyor!

Kredi Yurtlar Kurumu Genel

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, ekimde açılacak üniversiteler için yurtlara kayıtlı öğrencilerden Eylül ayı ücretini istedi. CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış konuyu TBMM gündemine taşıyarak “Üniversite öğrencisinin  bir gün kalmadığı, yatağında yatmadığı yemeğini yemediği yurdun parasını almak hangi mantığa sığar” diye tepki gösterdi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, üniversitelerin Ekim ayında başlaması kararlaştırılmışken Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Eylül ayında yurtlarda konaklamayan öğrencilerden ücret talep etmesine tepki gösterdi. Üniversite öğrencilerini barınma krizi beklediğini ifade eden ve üniversiteler açılmadan önce bu krizin çözülmesi için TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi veren CHP’li Kış, “görevi öğrencilerin barınma sorununu çözmek olan Bakanlık, geçim sıkıntısı içindeki aileleri ve öğrencileri zor durumda bırakmıştır” dedi.

KYK’nın, Eylül ayında konaklamayan öğrencilerden yurt ücreti istemesinin kabul edilemez olduğunu belirten Kış, üniversite okumaya giden öğrencileri büyük bir ekonomik kriz beklerken bu şekilde ücret tahsil edilmesinin yanlış olduğunu vurguladı. (Sami GÖKÇE)