Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LÖSEV sosyal hizmetlerinden depremzedelere destek

LÖSEV Sosyal Hizmetler Genel Koordinatörü Jülide Arifoğlu, LÖSEV Adana İrtibat

LÖSEV Sosyal Hizmetler Genel Koordinatörü Jülide Arifoğlu, LÖSEV Adana İrtibat Ofisi İl Koordinatörü Betül Özgüven ve LÖSEV Sosyal Hizmet Sorumlusu Deniz Bayraktar Çoban, Hatay’da yaşayan iki lösemili aileyi ziyaret etti. Ziyaretlerde, ailelere moral verilirken, ayni ve nakdi yardımlar da takdim edildi.

İlk Durak: Kumsal Ördek Ailesi

Heyet, Hatay’da yaşayan ve deprem felaketi sonrası ALL (Akut Lenfoblastik Lösemi) teşhisi konulan 3 yaşındaki Kumsal Ördek’in ailesini, konteyner kentte ziyaret etti. Ziyarette Kumsal’a hediyeler verilirken, annesi Seren Ördek’e de 100 Bin TL değerinde yardım çeki takdim edildi. LÖSEV heyeti, her zaman lösemili çocukların yanında olacaklarını belirtti.

İkinci Durak: Beren Sökmen Ailesi

Heyetin ikinci durağı ise Defne ilçesindeki Sökmen ailesiydi. Aralık 2022’de Yumuşak Doku Karsinom tanısı konulan 12 yaşındaki Beren Sökmen’in ailesine, elektrik sıkıntısı ve zorluklar içinde yaşadıkları evlerinde ziyarette bulunuldu. Hediyelerini takdim eden LÖSEV ekibi, aileye 100 Bin TL’lik yardım çeki sundu. LÖSEV heyeti, ziyaretlerini hatıra fotoğrafı çekimi ile sonlandırarak, ailelerin her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti.

LÖSEV Sosyal Hizmetler Genel Koordinatörü Jülide Arifoğlu, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfın kanser tedavisi gören çocuk ve yetişkin hastalara 26 yıldır ücretsiz tedavi, eğitim ve konaklama hizmeti sunduğunu belirtti. Ayrıca, sosyal ve psikolojik desteklerin yanı sıra ayni ve nakdi yardımların da yapıldığını vurgulayan Arifoğlu, ramazan boyunca gerçekleştirilen kampanyalarla ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını ifade etti. Arifoğlu, “Bağışçılarımız ve gönüllülerimiz sayesinde hastalarımıza desteklerimiz devam ediyor. Ramazan ayı boyunca ayni, nakdi ve sosyal yardımlarımızla 10 bin aileye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Bağış Duyurusu

Ramazan ayında, yurttaşların Türkiye’deki banka şubelerinden, PTT şubelerinden veya LÖSEV Ofislerinden bağış yapabilecekleri bildirildi. Ayrıca, 3406’ya “BAĞIŞ” veya 1998’e “FİTRE” yazarak SMS ile de destek olunabileceği belirtildi. LÖSEV’in Almanya ve New York’ta da ofisleri bulunuyor. Bağış yapmak için kredi kartı ve banka transferi seçeneklerinin yanı sıra, daha fazla bilgi almak için LÖSEV merkezine telefonla ya da international@losev.org.tr adresinden ulaşılabiliyor. Yardım yapmak isteyenler, detaylı bilgiye LÖSEV Ramazan Bağışı linkinden erişebilirler.