Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lütfü Savaş’tan altyapı için 132 milyar bütçe

Hatay Büyükşehir belediye başkanı

Hatay Büyükşehir belediye başkanı ve CHP adayı Lütfü savaş, deprem sonucu tahrip olan Hatay’ın altyapısını düzeltme adına sağladıkları dış destek ile 132 milyar liralık bütçeye sahip olduklarını ve bu parayı Hatay’ın altyapısını düzeltmekte kullanacaklarını söyledi.
6 Şubat depreminden 8-10 gün sonra üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve birçok şirketle Hatay için çalıştıklarını kaydeden Başkan Lütfü Savaş ;” Nerede güçlü bina ve yapı yapılması gerektiği üzerine de çalışıyoruz. 400 milyon dolarlık altyapı yapacağız” dedi.
Başkan Savaş sağladıkları dış finansman ile Hatay’da 40.000 konut yapmak üzere  girişimleri sonlandırma noktasına geldiklerini de kaydederek :”  İktidar tarafından mağdur edilen şehrimiz için çalışmamız lazım. Onların görmediği insanlar ile bizler her zaman el ele gönül gönüleyiz. 40 bin konut çalışmalarımız da devam ediyor. Finans konusunu da çözüyoruz. 22 yıldır mahzun ve garip bırakanlar deprem zamanında hırka, battaniye vermeyip çadır sattılar ama biz çok iş yaptık. Bize gölge etmesinler yeter”dedi.
(Yusuf Cemil Karaçay)