Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Madem Kırıp Döktük…

Standarda Uydursak mı? Büyükşehir

Standarda Uydursak mı?

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmaları süren, Antakya Fatih Caddesi’ndeki yol ve kaldırım uygulamasını takip eden vatandaşlar, kaldırım rampalarının engelli hassasiyetine uygun yapılmasını istiyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, Antakya Fatih Caddesi’nde yoğun bir çalışma sürdürüyor. Yol ve kaldırımların tamamen söküldüğü Fatih Caddesi’nin belirlenen ilk kısmında yoğunlaşan ekipler, vatandaşın hayat standardını arttıracak, ulaşılabilir kent felsefesine destek verecek şekilde çalışıyor.

Caddede süren çalışma için Antakya Gazetesi’ne konuşan bir vatandaş, “Evlerinde, yaşlısı ya da engelli bireyi olan aileler var. En azından bu çalışma sonunda, kaldırım rampaları uygun bir şekilde yapılırsa, bizler de memnun olacağız” derken, şunları söyledi:

“Şu an evimizin önündeki kaldırım da tamamen söküldü, yol da! Evimizden çıkıp, sökülmüş kaldırımda dikkatlice yürüyüp, işimize gidiyoruz. İnşallah çok uzun sürmez. Çünkü birçok insan, evinden çıkıp giderken ya da dönerken, kaldırımların bu hali yüzünden düşme tehlikesi geçiriyor. Dikenini seven, gülüne katlanır diyeceksiniz belki ama… Bizim tüm hayatımız da hep böyle geçiyor. Sürekli bir şeylere katlanıyoruz!”

Tamer Yazar