Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Masatlı Çifti, Hıdırbeylilerle Musa ağacı altında sohbet etti

Vali Mustafa Masatlı ile eşi Esra Masatlı dün Samandağ’ın ünlü Hıdırbey kısalına gitti.MASATLI çifti, bölge halkı ile sohbet etti, sorunları ,istekleri dinledi.

Vali Mustafa Masatlı ile

Vali MASATLI, Hıdırbey’deki kadınların el işi ve imal ettikleri ürünlerle ilgili de bilgi aldı.
Hatay Valiliği de ziyareti şöyle paylaştı:
“Valimiz Mustafa MASATLI, eşleri Esra MASATLI Hanımefendi ile birlikte Samandağ ilçemizin eşsiz doğa güzellikleri ve ilimiz turizmine önemli katkıları olan Hıdırbey köyümüzü ziyaret etti. Köy sakini vatandaşlarımızla Musa Ağacı’nda sohbet eden Valimiz ve eşleri Hanımefendi, el yapımı yöresel ürünlerimiz hakkında bilgi aldı.
Valimiz, özellikle kadın girişimcilerimizin desteklenmesine yönelik Valiliğimiz bünyesindeki çalışmalarımıza dikkat çekerek ilçemizin ve girişimcilerimizin gelişimlerine katkı sağlamak için gerekli projelerin yapılacağını belirtti.

3000 Yıllık ağaç
Vali Masatlı ve eşi Bn. Masatlı’nın gittiği Hıdırbey-Musa ağacının rivayeti var.
Rivayete göre; Hz Musa, Musa Ağacı’nın bulunduğu noktaya geldiklerinde elindeki asayı toprağa saplar ve eğilip su içer, tekrar dönüp baktığında ASA’nın yeşerip fidana dönüştüğünü görür. Halk arasında Ab-ı Hayat suyundan can bulan fidanın binlerce yılda gelişerek bugünkü halini aldığına inanılmaktadır.
Hatay’ın Samandağ İlçesi’nde, Hz. Musa’nın toprağa diktiği ASA’sının ölümsüzlük suyu sayesinde yeşermesiyle büyüdüğüne ve 3 bin yıllık geçmişinin olduğuna inanılan Hıdırbey Musa Ağacı doğal güzelliği ve heybetiyle ülkenin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.
Rivayete göre, Samandağ Sahili’nde buluşan Hz. Hızır ile Hz. Musa birlikte dağa çıkarlar. Bu ağacın bulunduğu noktaya geldiklerinde Hz. Musa elindeki asayı toprağa saplar ve eğilip su içer. Tekrar dönüp baktığında asanın yeşerip fidana dönüştüğünü görür. Halk arasında ab-ı hayat suyundan can bulan fidanın binlerce yılda gelişerek bugünkü halini aldığına inanılmaktadır. Ağacın gövde çapı 7,5 metre, çevresi 21 metre, yüksekliği ise 7 metredir. Ağacın dalları yaklaşık 1000 metrekarelik alanı kaplamaktadır. Ağaç, Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından koruma altına alınmıştır.” – Adil Yeşildağ-