Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Masatlı, Kaçak yapıya taviz vermeyecek

Hatay Valisi Mustafa Masatlı,

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, son dönemde gündemi meşgul eden kaçak yapılaşma konusuna dair önemli açıklamalarda bulundu. Vali Masatlı, AFAD tarafından sağlanan geçici barınma imkânlarının bazı kötüye kullanımlarını vurguladı ve sahiller başta olmak üzere kaçak yapılaşmaya karşı sert önlemler alınacağını belirtti.

Masatlı, konuşmasında şunları söyledi: “Olağanüstü bir dönem geçirdik. AFAD başkanlığı tarafından ihtiyacı olan vatandaşlara geçici barınma sağlanması amacıyla elektrik ve su temin edildi, ancak bu durum 5 yıl boyunca sürdü. Ne yazık ki, özellikle sahillerde bu durum ciddi istismar edildi. Sahildeki yapılaşmayı depremden dolayı bir yerleşme olarak nitelendiremeyiz. Kamunun, hazinelerin arazilerine ve kamu kuruluşlarının alanlarına yapılan kaçak yapılaşmaları ele aldık.”

Vali Masatlı, kaçak yapıların risklerine de dikkat çekerek, “Aynı acıyı yaşamamak için kaçak yapılara izin vermeyeceğiz. Kaçak yapılarda ciddi yangınlar çıktı çünkü bu yapılar projesiz ve testten geçmemiş durumda. Halkımızın güvenliği için bu tür yapılaşmalara kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz,” dedi. -Duygu Ertaş-