Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Masatlı “Vira Bismillah” dedi

Hatay’da av yasağının sona

Hatay’da av yasağının sona ermesinin ardından balıkçılar, İskenderun Limanı’nda düzenlenen törenle denize açıldı. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, törende yaptığı konuşmada denizlerin temiz tutulması ve kaçak avcılıkla mücadele konusunda duyarlılık çağrısında bulundu.
İskenderun Limanı’nda düzenlenen törende konuşan Vali Masatlı, 6 Şubat 2023’teki depremler sonucunda 80 santimetre çöken limanın onarımının tamamlandığını belirterek şunları söyledi:
“Kaçak avcılıkla ilgili hepimiz duyarlı olalım. Denizlerimiz bizlere emanet, bu emanete iyi bakmalıyız. Yeni av sezonunun bol ve bereketli geçmesini temenni ediyor, İskenderun ve Hatay’daki balıkçılara hayırlı olmasını diliyorum.”


Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz, su ürünleri üretiminde Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını vurguladı. Türkyılmaz, “2023 yılında 1 milyon ton su ürünleri üretimi gerçekleştirdik. Yaklaşık 100 ülkeye 1,7 milyar doların üzerinde ihracat yaptık. 2024-2025 av sezonunun bereketli ve kazasız geçmesini diliyorum.” dedi.
Törene katılan AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara da balıkçılara başarılı bir sezon diledi.
Konuşmaların ardından mehteran takımının gösterisi ile açılış gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından balıkçılar mavi sulara açıldı ve vatandaşlara balık ekmek ikram edildi.
Törene İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İl Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Türkmen, İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi ve Birlik Başkanı Yücel Dalgıç, Konacık Işıklı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cuma Aslan ile çok sayıda balıkçı ve davetli katıldı. – Yusuf Cemil Karaçay-