Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Masatlı’dan Nevruz Bayram Mesajı

Hatay Valisi Mustafa Masatlı,

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Masatlı, mesajında, “Binlerce yıldır Asya’dan Anadolu’ya, Balkanlar’dan Kafkaslara kadar zengin kültürümüzün değerlerini ve çeşitliliğini yansıtan, milli ve kültürel bağlarımızı pekiştiren, geçmişten günümüze büyük gururla taşıdığımız kadim bir zenginliğimiz, ata mirasımızdır.” ifadelerine yer verdi.

 

Vali Masatlı’nın mesajının tamamı şu şekildedir:

 

‘’ Bugün, zamanın kusursuz dokusunda bir dönüm noktası olarak yenilenmenin, tabiatla beraber yeniden ruhen dirilmenin hikmetini, bizlere hatırlatan Nevruz’u birlikte idrak etmenin şükrü, sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz.

Binlerce yıldır Asya’dan Anadolu’ya, Balkanlar’dan Kafkaslara kadar zengin kültürümüzün değerlerini ve çeşitliliğini yansıtan, milli ve kültürel bağlarımızı pekiştiren, geçmişten günümüze büyük gururla taşıdığımız kadim bir zenginliğimiz, ata mirasımızdır.

Nevruz, sadece bir bahar bayramı değil, aynı zamanda kıyamete kadar sürecek döngüsel varoluşun temel dinamiklerinin somut bir tezahürüdür. Varlığın sürekli akış içinde ve her sonun yeni bir başlangıç olduğunun müjdecisidir.

Kelime anlamı “yeni gün” demek olan Nevruz; doğanın uyanışını, karanlıkların aydınlığa kavuşmasını, tabiattaki somut değişimle birlikte yeniliğin ve güzelliğin asla tükenmediğini en iyi şekilde anlatır. Bu anlamlı günde yakılan Nevruz ateşi bizlere; kardeşliği, birbirimize ve doğaya bağlı olduğumuzu, yaşamın, paylaşılan değerler ve karşılıklı anlayış üzerine kurulu muhteşem bir nizam olduğunu öğretmesinin yanında farklılıklarımızın bizi zenginleştirdiğini, birlik ve beraberlik içinde var olmanın gücünü de göstermiş olur. Ayrıca ışığın karanlığı, İyiliğin kötülüğü, güzelliğin çirkinliği nasıl yendiğini; akabinde umudun ve yeniliğin her zaman mümkün olduğunu gösterir.

Mademki Nevruz; her bitişin, yeni bir başlangıcın habercisi olduğunu müjdeliyor; öyleyse bu müjdenin istikametinde Medeniyetler Beşiği kadim şehrimizi daha güçlü ve güzel yarınlara Devletimizin gücü ve milletimizin irfanıyla el ele vererek taşıyacağımıza umudumuz ve inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Hataylı hemşehrilerimin ve Aziz Milletimizin Nevruz Bayramı’nı kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum. Baharın tüm güzel renklerinin ruhumuzu aydınlatması duasıyla saygı ve sevgilerimi sunuyorum.’’ – Yusuf Cemil Karaçay –