Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Masatlı’dan Yeni Eğitim Yılı Mesajı

Hatay Valisi Mustafa Masatlı,

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir açıklama yaptı. Vali Masatlı, yeni eğitim döneminde öğrencilerin ve eğitim camiasının yanında olmaya devam edeceklerini vurgularken, velilere de çağrıda bulundu.
Vali Masatlı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Sevgili Öğrencilerimiz, deprem sonrası yaşadığımız zorlukların yaraları, Devletimizin gücü ve Milletimizin sarsılmaz birlikteliği ile her geçen gün hafifliyor. Bu süreçte eğitimin önemi su götürmez bir gerçektir. Eğitim, bize nefes ve ışık olarak yaşama tutunma ve geleceğe umutla bakma direncimizi canlandırdı. Hatay’ımızı tekrar eski ihtişamlı günlerine kavuşturma gayreti içerisindeyiz. Bu yıl, Devletimizin tüm imkânlarıyla daha güçlü adımlar atarak, ilimizin ve ülkemizin geleceğine ışık tutacak gençler yetiştireceğiz. Eğitim, milletlerin kaderini belirleyen en güçlü araçtır. Türkiye Yüzyılı mefkûremizin en önemli ayaklarından biri eğitimdir.”
Vali Masatlı, öğrencilerin ülkenin hazinesi ve geleceği olduğunu belirterek, eğitimle akıl ve gönül coğrafyasının zenginleşeceğini ve değerler ekseninde hizmet edeceklerini ifade etti. Öğrencilerin merkezi sınavlarda geçen yıl gösterdikleri başarıların değerli olduğunu ve bu yıl daha da başarılı olacaklarından emin olduklarını söyledi.
Öğretmenlerin, yalnızca bilgi aktaran değil, gençlerin zihnini eğiten ve ruhuna rehberlik eden önemli bir role sahip olduğunu vurgulayan Vali Masatlı, öğretmenlerin fedakâr çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Eğitimde belirlenen hedeflere ulaşmada öğretmenlerin en büyük güç olduğuna inandığını ifade etti.
Velilere de seslenen Vali Masatlı, çocukların eğitimi ve kişisel gelişimlerinin en üst düzeye çıkarılması için el birliğiyle çalışılacağını belirtti. Depremin ardından şehre sağlanan destek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e ve tüm Bakanlara teşekkür eden Vali Masatlı, 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın hayırlı ve başarılı olmasını temenni etti.
Vali Masatlı, öğrenci ve öğretmenlere başarılar dileyerek, eğitim camiasına saygı ve sevgilerini sundu. – Yusuf Cemil Karaçay-