Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mazot eylemi yapan çiftçinin mazotu bitti

Uşak’ta çiftçiler, mazot sıkıntısını

Uşak’ta çiftçiler, mazot sıkıntısını ve tarımsal krizleri protesto etmek amacıyla traktörlü bir eylem düzenledi. Eylem, Uşak Havalimanı İkisaray köyü kavşağında toplandıktan sonra E-96 Karayolu üzerinde gerçekleşti. Ancak, mazot depolarının kısa sürede boşalması nedeniyle çiftçiler, eylemi planladıkları mesafeden daha kısa sürdü.

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Uslu, Kızılcasöğüt Belediye Başkanı Refik Tuncay ve çiftçi temsilcilerinin katıldığı eylemde traktörlerle konvoy oluşturuldu. Eylemde çiftçiler, hükümete erken seçim çağrısında bulunan pankartlar taşıdı ve traktörlerinin kornalarını çaldı.

Belediye Başkanı Özkan Yalım, eylem sırasında yaptığı açıklamada, çiftçilerin zor durumda olduğunu ve mazot fiyatlarının tarımsal üretimi olumsuz etkilediğini belirtti. Yalım, bir traktörün deposunu doldurmanın, çiftçiye 400 kilogram buğdaya mal olduğunu ifade ederek, kırmızı mazot uygulamasının önemine dikkat çekti. “Çiftçiye köstek olmayın, destek olun. Kırmızı mazot çiftçiye uygulanmadığı müddetçe bu memlekette hububat yetişmez” dedi.

Ayrıca, Yalım, Uşak Belediyesi olarak çiftçilere destek olmak amacıyla köylerdeki tüm arazilerin ilaçlamasını ücretsiz yapacaklarını duyurdu. “Bir saatte dört hektar yani kırk bin metrekare ilaçlama yapan tarımsal ilaçlama dronunu belediyemize kazandırdık. Yakında köy muhtarlarımızla programlayarak çiftçilerimizin tarlalarında ilaçlamalara başlayacağız” şeklinde konuştu. – Volkan İcil-