Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEB’den iş güvenliği odaklı yeni politika

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mesleki eğitimde yer alan işletmelerin “iş sağlığı ve güvenliği” koşullarını yeniden değerlendirmeye alarak, uygun olmayan işletmelerle olan sözleşmelerin feshedilerek öğrenci gönderilmemesi talimatını verdi.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, mesleki eğitim sürecinde iş sağlığı ve güvenliği konularının daha fazla önemsenmesi amacıyla, işletmelerde yapılan denetimlerin artırılacağı belirtildi. Şubat ve mart aylarında başlayacak olan denetimler, ağustos ayı sonuna kadar devam edecek ve ilerleyen yıllarda da benzer takvimlerle sürdürülecek.

Ayrıca, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki yönetici, öğretmen ve diğer paydaşların desteğiyle iş sağlığı ve güvenliği farkındalığının artırılması gerektiği vurgulandı. Bu konuda yapılacak çalışmalara ise yüksek hassasiyet gösterilmesi gerektiği belirtildi.

MEB ayrıca, kamu ve özel kurum ve kuruluşlarındaki aday çırak, çıraklar ile kalfaların eğitimi ve işletmelerdeki mesleki eğitim süreçleri konusunda yeni bir adım attı. Mesleki Eğitim Kanunu’nun ilgili maddeleri doğrultusunda, işletmelerde verilen mesleki eğitim süreçlerinin, müfredat ve mevzuata uygunluğunun bakanlık müfettişleri veya eğitim müfettişleri tarafından denetleneceği duyuruldu. Bu denetimlerde, oda veya birlik temsilcilerinin de katılımı sağlanacak. – Meriç Demiray-