Milli Eğitim Bakanlığı, gençlerin yetiştirilmesinde yeni bir yaklaşımı hayata geçiriyor. Bakanlık, “Erdem, Değer ve Eylem” modeliyle öğrencilerin hem kendileriyle hem de toplumla barışık bireyler olarak yetişmesini amaçlıyor.
gençlik modeli: erdem, değer, eylem
Bakanlık yetkilileri, modelin temel amacını şöyle açıkladı:
“Erdem-değer-eylem modeli kapsamında, kendi içinde barışık, toplumu ve dünyayla uyumlu; demokrasiyi, huzuru ve adaleti savunan; insan haklarına saygılı; dünyanın neresinde olursa olsun haksızlığa uğramış mazlumların yanında duran bir gençlik yetiştirmeyi hedefliyoruz.”
gönüllülük kermesi ile uygulama
MEB, modeli somut adımlarla hayata geçirmek için okullarda gönüllülük kermesi etkinlikleri başlattı. İlk uygulama örneği, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleşti. Bakanlık, diğer illerdeki okullarda da benzer gönüllülük faaliyetlerinin düzenlenmesini teşvik etmeyi planlıyor.

