Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mersin’in balıkçı kadınları denize açıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarımsal

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hayata geçirdiği  projelerden ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesinden bugüne kadar 121 kadın yararlanırken, ‘Arı Yetiştiricilerine Alet Ekipman Desteği’ projesinden ise 133 kadın faydalandı.  Büyükşehir’in fide ve fidan desteği sunduğu ‘Destek Büyükşehir’den, Üretim Çiftçi’den’ projesiyle de 2 bin 27 kadın, üretmenin mutluluğunu yaşarken, Büyükşehir’in en yeni projelerinden olan ‘Destek Büyükşehir’den Kısmet Denizden’ projesi kapsamında ise 30 kadın balıkçı bu sezon Büyükşehir’in kendilerine sunduğu ekipmanlarla denize açıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile avakado üretimine başlayan 36 yaşındaki Basiret Kara “3 buçuk yıldır avokadoya dönüş yapıyoruz.  Kadın üreticiye destek verilmesi müthiş derecede güzel bir şey” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin yeni desteklerinden olan ‘Destek Büyükşehir’den Kısmet Denizden’ projesinden yararlanan Deniz Akbaş da, Büyükşehir’in desteğini alarak üretim yapan ve emeğini kazanca dönüştüren kadınlardan sadece biri. Balıkçılığın çok zor bir meslek olduğunu ve Büyükşehir’in verdiği destek ile rahat bir nefes aldıklarını belirten Deniz Akbaş, “Balıkçılık gerçekten zor bir meslek. Bizler eleman parası vermemek için akşama kadar uğraşıyoruz. Başkanımız Vahap Seçer’e verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Her şey çok pahalı, mazot, ağ ücretleri aldı  başını gidiyor. Bu destekler çok gurur verici Üretici olarak bu tür destekler bizi çok mutlu ediyor” ifadelerine yer verdi.(Duygu Ertaş)