Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meslek Liselerine Sağlık Raporu Krizi

Hatay’da meslek liselerine kayıt

Hatay’da meslek liselerine kayıt yaptıran öğrenciler için istenen sağlık raporları, aileler için büyük bir sıkıntıya dönüşmüş durumda. Payas Meslek Lisesi’ne kayıt yaptıran bir baba, yaşadığı zorlukları şu sözlerle dile getirdi:

“Önceki gün 9. sınıfa giden oğlum için okuldan sağlık raporu istenildi. Bu raporu sadece İskenderun Devlet Hastanesi’nden almamız gerektiği ısrarla söylendi. Oğlumla birlikte hastaneye gitmek için sabah erkenden iş yerimden izin almak zorunda kaldım.

Gittiğimiz İskenderun Devlet Hastanesi’nde oluşan sıra ve kuyruk beni çileden çıkardı. İnsanların durumunu görünce moralim bozuldu. Kimi bebeğini bir başkasına bırakmış, kimi benim gibi iş yerinden izin almış, bazı öğrenciler ise yalnız gelmişlerdi. 13-15 yaş aralığındaki çocukların ağır ve tehlikeli işte staj görecek olmaları için bu kadar çile çekmeleri gereksiz.

Acaba gezici sağlık ekipleri okula gelip, küçük bir ücretle bu işlemleri kimseyi sıkıntıya sokmadan yapamazlar mı? Yetmiyormuş gibi, sağlık raporunu imzalayacak doktor sayısı sadece İskenderun Devlet Hastanesi’nde altı, yeni devlet hastanesinde ise bir doktor var. Peki bu yeni hastane nerede? TOKİ’de böyle saçma sapan bir düzen olur mu? Bizim suçumuz, çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlama çabası mı?”

Bu durum, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimde yaşadığı güçlükleri ve eğitim süreçlerinde karşılaştıkları bürokratik engelleri bir kez daha gözler önüne seriyor. Aileler, sağlık raporu alma sürecinin kolaylaştırılması için yetkililerden çözüm bekliyor.