Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meslek Seçimi Konusunda Önyargılar

İskenderun Teknik Üniversitesi’nden Metalürji

İskenderun Teknik Üniversitesi’nden Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Ersin Bahçeci, Türkiye’nin ve dünyanın teknolojik ve endüstriyel gelişimine katkı sağlayabilmek için meslek liseleri öğrencileri başta olmak üzere yanlış algıların kırılması gerektiğinin altını çizdi.
Doç. Dr. Bahçeci, meslek liselerinden gelen öğrencilerle bir araya gelerek onların kariyer ve meslek seçimi konusundaki endişelerini anlamaya çalıştı. Öğrencilerin teknik alanlara ilgi göstermemesinin arkasında yatan yanlış algıların ve ön yargıların kırılması gerektiğini vurgulayan Bahçeci, özellikle metalürji ve malzeme mühendisliği gibi alanlara yönelik yaygın bir ön yargıya işaret etti.
Bahçeci, öğrencilerin genellikle bu alanlara ilgi göstermemesinin sebebini “iş bulamayacaklarına inanmaları” olarak belirtti. Ancak günümüzde malzeme bilimi ve mühendisliğinin pek çok sektörde kritik bir rol oynadığını belirten Bahçeci, metalürji ve malzeme mühendisliğinin geleneksel sektörlerin yanı sıra uzay endüstrisinden tıbbi cihazlara kadar pek çok alanda inovasyon ve gelişim için temel bir rol oynadığını vurguladı.
Doç. Dr. Bahçeci, öğrencilere doğru bilgilendirme ve ilham verici örnekler sunmanın bu yanlış algıların kırılmasına yardımcı olabileceğini belirtti. Ayrıca, metalürji ve malzeme mühendisliği alanına duyulan ilginin artırılmasıyla Türkiye’nin ve dünyanın teknolojik ve endüstriyel gelişimine önemli bir katkı sağlanabileceğine dikkat çekti. – Yusuf Cemil Karaçay-