Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meşruiyeti olmayan bir iktidara karşı mücadele ediyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, meşruiyeti olmayan bir iktidara karşı mücadele ettiklerini söyledi. Yeni yasama döneminin ilk Meclis grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu teröre karşı herkesin birlikte olması gerektiğini belirterek  ”Geçtiğimiz Pazar günü, Ankara’da bir terör saldırısı oldu. İki polis kardeşimiz yaralandı. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kayseri’de şehit edilen veteriner kardeşimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. Teröre karşı olmak hepimizin ortak görevidir. O nedenle ortak tepki vermek hepimizin temel görevlerinden birisidir. Ayrıca İçişleri Bakanı’na uyuşturucu baronlarına karşı verdiği mücadeleden ötürü tebrik ettim. Pazar sabahı İçişleri Bakanımızı aradım, olay hakkında bilgi aldım” dedi.

Türkiye’nin bir sorunlar yumağı ile karşı karşıya olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu’nun konuşması özetle şöyle:

Kime sorarsanız mutlaka bir derdi var. Saray çevresinin bir eli yağda bir eli balda. Kadın erkek eşitliği için bunun mücadelesini vermek zorundayız. CHP olarak bir üzerimize ne düşüyorsa hepsini yapacağız. CHP olarak bir devrim yapacağız. Fermuar sistemi gelecek. Bir kadın bir erkek bir kadın bir erkek. Hiç endişe etmeyin.

Siyaset sorunları çözme sanatıdır. Siyasetçi belli bir makama geldikten sonra zenginleşmişse bilin ki o kendisine hizmet etmiştir. Kim dün yüzükten bahsedip bugün 13 uçakla geziyorsa bir sorunumuz var demektir. Bu Meclis’e ben Gazi Meclis demiyorum, Gazi Meclis, Kurtuluş Savaşı’nı yürüten meclistir. Bu meclis, AK Parti ve MHP’li vekillerin el kaldırıp indirdiği meclistir.

İnsanlık hakkını kullanan Anayasa’nın kendisine verdiği yetkiyi kullanan birisi hapisteyse bu Anayasa askıda demektir. Merdan Yanardağ neden içeride? Avukatlar neden içeride, aydınlar niye içeride? Düşüncelerini açıkladılar diye. Demek ki Erdoğan sivil anayasa filan istemiyor. Milleti nasıl kandırırız arayışı içerisinde.

Yolsuzluğu meşrulaştıran bir kanun TBMM’den geçti. Dünya tarihinde bir ilktir. O nedenle CHP’nin verdiği mücadele sıradan bir mücadele değildir. Hangi koşullarda mücadele verdiğimizin de herkes tarafından bilinmesini isterim. Ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan bir iktidara bir yönetime karşı mücadele ediyoruz. Biz kıt kanaat seçim çalışmaları yaparken onlar devletin bütün imkanlarıyla bütün bütçeleriyle meydanlardaydı. Yarış eşit koşullarda olur. Eşit olmayan koşullarda bir mücadeleyi yürütüyoruz biz. Dolayısıyla eşit olmayan koşullarda yapılan bir mücadelenin bütün sonuçlarına da karlanmaya hazırız. Mahkeme mi gireriz, dava mı dava açsınlar. Hiçbir zaman inandığımız yoldan geri adım atmayacağız.

Erdoğan, TBMM açılış konuşmasında yeni bir anayasa demokratik bir anayasa yapalım diye konuştu. Erdoğan samimi mi? Gerçekten ülkesini seviyor mu? Erdoğan gerçekten adaletten yana mı? Gerçekten de demokrasiden yana mı? Hayır. Merdan Yanardağ neden içeride, avukatlar neden içeride, 85 yaşındaki emekli paşalar neden içeride? Aydınlar niye içeride? Düşüncelerini açıkladılar diye. Demek ki Erdoğan gerçek anlamda bir sivil anayasa istemiyor. Onun kafasında başka şeyler var. Buradan yola çıkarak milleti nasıl kandırırız arayışı içinde. Ama unutma biz diğer siyasi parti gibi senin önünde biat eden kişilerden değiliz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi değiliz!

Anayasa madde 28, ‘basın hürdür sansür edilemez. basın evi kurmak izin alma şartına bağlanamaz. Devlet basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri almalı.’ Soru şu; devletin bankaları ilanları nereye veriyor? RTÜK, tam bir infaz kurumu. Havuz medyası ne yaparsa yapsın hiç onları görmez. Ama özgür medya bir yayın yapınca incelerler. Basın ilan kurumu aynı şekilde çalışıyor. Demek ki anayasadaki basın hürriyeti gereği yerine getirilmiyor. Senş olan kanuna uymuyorsun, gel beraber demokratik bir anayasa yapalım diyorsun.

CAN ATALAY NEDEN İÇERİDE

Milletvekili seçilen Can Atalay şu anda hapiste. Niye? Can Atalay seçim öncesi gitti YSK’ye başvurdu, savcılıktan iyi hal kağıdı aldı. Başvurusunu yaptı. Yargıtay ve Danıştay hakimleri dedi ki ‘Bir sorun yok milletvekili olabilirsin.’ Milletvekili oldum, hapisteyim çıkarmıyorlar. Ve Yargıtay kalktı ceza verdi. Değerli arkadaşlar bu hukuku katletmektir. Bunu yapanlar Anayasa değişikliği için bizim kapımıza gelmesinler.

BİLAL ERDOĞAN’A SERT TEPKİ
(Erdoğan’a) Bir oğlun var bizim İBB Başkanımız hakkında laflar ediyor. Gücünü babandan alıyorsan sen zaten adam değilsin. Eğer sen eleştirip de ben İBB Başkan adayı olmak istiyorum diyorsan, çıkmazsan namertsin. Ayrıca şu soruyu da sormak zorundayım. Devlete ne kadar vergi veriyorsun ve gelirin nereden?  Babana mı güveniyorsun? Baban televizyonda benim karşıma cesaret bile edemedi ya. “Babacığım paraları sıfırlayalım mı?” Senin o paraları nasıl sıfırladığını da biliyorum. Şehrizar Konaklarını da ne yaptığını gayet iyi biliyorum. Otur oturduğun yerde. (Sami Gökçe)