Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MESS’e grevi yaygınlaştırma uyarısı

Özçelik-İş Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası(MESS) arasında yürütülen toplu

Özçelik-İş Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası(MESS) arasında yürütülen toplu sözleşme müzakerelerinde anlaşma sağlanamadı. MESS’in çağrıları sonrası, taraflar iki ayrı zamanda yeniden görüşmeler başlamasına rağmen herhangi bir anlaşma çıkmadı.Bunun üzerine Adana’da bulunan TEMSA’de işçiler greve başladı.

Gelişen bu sürecin üzerine basın açıklaması yapan Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “Üyelerimizin talep ve beklentileri doğrultusunda, ülkemizdeki hayat pahalılığı gerçeğini göz önünde bulundurarak hazırladığımız sözleşme taslağımızı MESS’e sunmuştuk. MESS ile yaptığımız ilk toplantının üzerinde neredeyse 3 buçuk ay geçti. Bu süreçte yaptığımız her toplantıda çalışanların enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında yaşadığı sıkıntıları, MESS yetkililerine defalarca anlatmamıza rağmen, şuana kadar herhangi bir sonuç alamadık. Biz, bu süreç, masada ve huzur içerisinde bitsin derken, birileri bizleri sokaklara, meydanlara inmeye zorluyor. Metal emekçisinin alınterinin son damlasına kadar karşılığını almak için ne gerekiyorsa yapacağız. Gerekirse meydanlara da ineceğiz. Üretimden gelen gücümüzü göstermek adına başlattığımız eylemlerimizi artırmaya başladık. Adana’daki TEMSA işyerimizde yüzlerce üyemiz ve teşkilat mensuplarımızla mücadele meşalemizin fitilini ateşledik. Bunu, ülke genelindeki fabrikalara yaymaktan da çekinmeyiz. MESS daha fazla emekçilerin sinir uçlarına dokunmadan, isteklerimize makul cevaplar versin” ifadelerini kullandı.

“Fabrikalardaki üretimin en önemli aşaması işçinin emeğidir” diyen Değirmenci, 26 Eylül tarihinde MESS ile başlattığımız sözleşme sürecimizde, MESS’in günümüz geçim koşullarıyla örtüşmeyen, hayat pahalılığını göz ardı eden, işverenlerin menfaatini gözeten teklifleri nedeniyle, metal emekçilerinin moral ve motivasyonu düşmüş durumda. İşçinin aklı sözleşmeden çıkacak olan zam oranında. Böylesi bir süreçte, bu işçiden verim alabilir misiniz. Ücret artışı yapmakta ayak sürüdüğünüz işçiden fedakarca bir çalışma bekleyebilir misiniz. MESS, eğer bu süreçte işçiden verim de alırız, fedakârca bir çalışma da bekleriz diyorsa, yanılıyor. Çıktığımız bu yoldan hakkımızı almadan dönmek yok. Metal emekçisine verilmiş sözümüz var. Emekçilere ve ailelerine karşı sorumluluklarımız var. Sonuçları ne olursa olsun, üyelerimizin yüzünü güldürecek, onlara bu hayat pahalılığında nefes aldıracak bir sözleşme imzalayacağız. Hiç kimse de bu inancımızı kıramayacak. Bu da böyle biline” diyerek MESS’e bu işin daha fazla uzatılmaması çağrısında bulundu. (Adil Yeşildağ)