Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Metal fabrikasında grev devam ediyor

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde faaliyet

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde faaliyet gösteren Yolbulan Metal fabrikasında başlayan grev kararlılıkla devam ediyor. Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, grevin 20 Haziran 2024 tarihinde fabrika önünde düzenlenen miting ile başladığını ve işverenin ücret dayatması üzerine gerçekleştiğini belirtti.
Değirmenci, yaptığı açıklamada sözleşme sürecinin masa başında tamamlanması ve iş barışının sağlanması için çaba gösterdiklerini ancak işverenin ücret teklifinin memnuniyetsizlik yarattığını vurguladı. Grevin, işçi-işveren-sendika üçgeninde tarafların memnuniyetiyle sonuçlanması öncelikli hedefleri arasında yer aldığını dile getirdi.
“Grev nedeniyle fabrikanın kapalı olması bizi huzursuz ediyor ancak günümüz geçim şartlarında işverenin teklifini kabul etmek, emekçilerimizi ekonomik zorluklara sürüklemek anlamına gelir” diyen Değirmenci, üyelerinin taleplerinin grev sürecinde de geçerli olduğunu ifade etti.
Özçelik-İş Sendikası olarak Yolbulan Metal’deki üyelerine maddi ve manevi desteklerini sürdüreceklerini belirten Değirmenci, “Haklı bir mücadeleye girdik. Grevi büyük bir coşkuyla başlattık ve üyelerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi. İskenderun Şube’nin de sürecin tüm aşamalarında üyelerin yanında olacağını vurguladı.
Son olarak Değirmenci, “Yolbulan Metal’de alınan ücretler ve bölgedeki geçim koşulları göz önüne alındığında geri adım atmayacağız. Aynı inanç ve azimle grevimizi sürdüreceğiz ve üyelerimizin refahını artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. – Yusuf Cemil Karaçay-