Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meyveler toplansa ve…

Sık sık gündeme taşınan

Sık sık gündeme taşınan ‘sosyal belediyecilik’ başlığında konuşanlar, Antakya ve diğer ilçelerde belediyelerin şehir içinde diktiği meyve ağaçlarının hasadına ve sonrasına işaret ediyor.

Antakya örneğinde, belediyeler tarafından yenilenen ağaç envanterinde son yıllarda sayıları giderek artan ölçüde meyve ağaçları kullanılıyor. Hacim olarak çok büyük alanları kaplamasalar da ciddi miktarda turunç meyvesi veren bu ağaçlar için konuşan vatandaşlar, ‘sosyal belediyecilik’ başlığında mesajlar veriyor.

Bu konuda Antakya Gazetesi’ne konuşanların paylaşımları ve beklentileri şöyle:

J.Ç. >> Görsel olarak inanılmaz güzeller. Bence kent içi peyzaj adına güzel tercih olmuş. Aslında ben de merak ediyorum… Bu meyveleri, isteyen toplayıp götürebiliyor mu?

P.Ö. >> Ağaçlardaki bu kadar meyve, dilerim çürümeye terk edilmiyordur! Aslında, bunlar neden belediyeler tarafından ‘sosyal belediyecilik’ çatısı altında değerlendirilmiyor ki? Belki bir proje üretilebilir. Neredeyse her konuda ‘sıfır atık’ projeleri üreten bizler, sanırım bu konuyu da es geçmemeliyiz!

U.C. >> Onlara ne zaman baksam, kendi yaptığım reçeller aklıma geliyor. Belki de yerel yönetimler de kentin yoksul insanları için benzer bir yol izleyebilir.

Tamer Yazar