Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mhk’dan Hatay Maçına Şoke Eden Atama!

Son yıllarda sıkça olumsuz

Son yıllarda sıkça olumsuz eleştirilere maruz kalan Merkez Hakem Kurulu, yine futbolseverleri bir hayli şaşırtan bir atama ile gündeme geldi.

Yarın saat 14.30’da Eryaman Stadyumu’nda oynanacak olan Ankaragücü-Hatayspor karşılaşmasına, Ankara’da doğup büyüyen ve Ankaragücü Futbol Kulübü’nün alt yaş kategorilerinde forma giyen Yaşar Kemal Uğurlu atandı.

1981 yılında Ankara’da dünyaya gelen Uğurlu, 2002 yılında hakemlik sınavına girmiş ve 2004 yılında düdük çalmaya başlamıştı. 29 Ağustos 2015 tarihinde oynanan Mersin İdman Yurdu-Kayserispor müsabakasıyla Süper Lig’de ilk kez düdük çalan 42 yaşındaki hakem, 2017 yılında TFF’nin TamSaha Dergisine verdiği röportajda, Ankaragücü kulübünün altyapısında forma giydiğini doğrulamıştı.

Taraftar Şüpheli, Yönetim Takipte

Önceki yıllarda ‘’Hakem hatalarına kızıp hakem olmaya karar verdim’’ şeklinde bir demeci bulunan Yaşar Kemal Uğurlu, maçlarda gösterdiği performans ve verdiği kararlar üzerinden birçok defa futbol kamuoyu tarafından sert eleştirilere maruz kalmıştı.

Profesyonel hakemlik kariyeri boyunca yalnızca bir defa Ankaragücü karşılaşmasına atanan Uğurlu, 20 Aralık 2020 tarihinde 1-1 sona eren Gençlerbirliği-Ankaragücü maçında düdük çalmıştı. Yarın, Ankara’da oynanacak olan Ankaragücü-Hatayspor müsabakasında, Uğurlu, ilk kez başkent ekibinin il dışından bir takımla karşılaştığı bir maçı yönetmiş olacak. Hataysporlu taraftarlar, yapay zekânın gerçekleştirdiği bu atamaya şüphe ve endişe ile bakarken, Bordo-Beyazlı yönetim sürecin yakından takip edildiğini ifade etti.

-Cemil Yıldız-