MHP’li Vekil, okullarda yardımcı kitap konusunu TBMM’ye taşıdı:

Yardımcı Kaynak Kitap Yararlı İse, Ücretsiz Dağıtılsın! MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, ilkokul ve ortaokullarda yardımcı kaynak kitapların eğer yararlı ise öğrencilere ücretsiz dağıtılmasının sağlanmasını istedi. Milletvekili Kaşıkçı, bir Önerge ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a bu konuda sorular sordu. MHP’li Vekil Kaşıkçı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı […]

Yardımcı Kaynak Kitap Yararlı İse, Ücretsiz Dağıtılsın!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, ilkokul ve ortaokullarda yardımcı kaynak kitapların eğer yararlı ise öğrencilere ücretsiz dağıtılmasının sağlanmasını istedi. Milletvekili Kaşıkçı, bir Önerge ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a bu konuda sorular sordu.
MHP’li Vekil Kaşıkçı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği’nin 41. Maddesi’nde yer alan “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmeyen ders kitapları ve okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz” hükmünü hatırlatarak şunları söyledi:
“Ülkemizde ders kitapları, 2003 yılından itibaren öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Bakanlığınız, ders kitaplarını ücretsiz dağıtmasına rağmen, kitapların yetersizliği öne sürülerek öğrenciler kaynak kitap almaya zorlanmaktadır. İlgili mevzuat hükümlerine göre, Bakanlıkça öğretmen ve öğrencilere dağıtımı yapılan ders kitaplarının dışında diğer eğitim araçlarının velilere ve öğrencilere aldırılmamasının ek maddi külfet oluşturulmaması gerekmektedir.”
MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’nın Bakan Ziya Selçuk tarafından yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:
1.Bakanlığınızca öğrencilere ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının yeterliliğini ölçmek için yaptığınız çalışmalar nelerdir? Çalışmalarınız neticesinde yetersiz görülen kitap olmuş mudur; olmuşsa bu kitaplar için yapılan çalışmalar nelerdir?
2.Gönderilen kitaplar içerikleri ve sağladıkları fayda bakımından yeterli ise, ailelere ek kaynak kitap aldırmayı önleyecek tedbirler nelerdir?
3.Bakanlığınızca okullara gönderilen ders kitapları hazırlanırken öğretmenlerimizin taleplerini de içeren uzman görüşlerin yer aldığı raporlar ilgili kurullarca dikkate alınıyor mu? Söz konusu raporlar hangi kuruluş / kurum tarafından hazırlanmaktadır?
4.Öğrencilerden alınması istenen ek yardımcı kaynak kitaplar faydaları bakımından tercih ediliyorsa, Bakanlığınızca bu kaynak kitapların gönderilen ders kitaplarının yerine ücretsiz olarak gönderilmesi için herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?  -Cemil Yıldız-

Exit mobile version