Mikro kumlama yapıldı

Ne Zaman Kirletiriz? Bir dönem gezinti teknelerinin hareket noktası olması için Asi Nehri’nin Büyük Park noktasında hayata geçirilen iskelenin sprey boyalı haline ara ara çözüm bulan yerel idare, bir kez daha temizliyor! Asi Nehri 2. Etap çevre düzenleme çalışmaları çerçevesinde nehir üzerinde yapılan yaya köprüsünün hemen yan kısmına inşa edilen iskelenin sık sık aldığı kirli […]

Ne Zaman Kirletiriz?

Bir dönem gezinti teknelerinin hareket noktası olması için Asi Nehri’nin Büyük Park noktasında hayata geçirilen iskelenin sprey boyalı haline ara ara çözüm bulan yerel idare, bir kez daha temizliyor!

Asi Nehri 2. Etap çevre düzenleme çalışmaları çerçevesinde nehir üzerinde yapılan yaya köprüsünün hemen yan kısmına inşa edilen iskelenin sık sık aldığı kirli hali düzenli aralıklarla temizleyen, ancak buna net bir çözüm bulamayan yerel idareden vatandaşların net bir talebi var… “Burası kullanıma açılsın!”
-TEKNİK TEMİZLİK-
Hassas yüzeylerde hat kaybına, deformasyona ve yıpranmalara yol açmayan çok düşük basınç ile çalışan makinalar ile yapılan kumlama tekniği ile temizlenen iskeledeki çalışmalar gün içerisinde sona erdi. Ancak bu temizliğin daha ne kadar ‘kirlenmeden’ muhafaza edilebileceği noktasında duran vatandaşların, bu alanın değerlendirilmesi hususunda talepleri devam ediyor.
Konuya ilişkin konuşan bir vatandaşın söyledikleri de buna dair:
“Temizliyorlar, emeklerine sağlık. Her defasında onlar temizliyor, birileri gelip buraya zarar veriyor. Anlamadığımız, ’24 saat kamera’ sisteminden bahsedip duranlar bu yapılanları nasıl olup da tespit edemiyor? Köprünün ayaklarında duran kameralar ne işe yarıyor? Eğer açıları tersse, iskele için ayrıca bir kamera taksak olmuyor mu?
Ama hepsinden de önemlisi, buranın kullanıma açılması… Başka şehirlerde örneği var, bizde niye olmasın? Gelenler çayını yudumlasın. Kahvesini içsin. Sohbetini yapsın. Hatta ufak tefek bir şeyler yiyebilsin. Antakya’nın hikâyesine buradan baksın. Hem yerel idare kazansın hem vatandaş keyif alsın. Olmaz mı? Niye olmasın?”
Vatandaşın taleplerini kentin yerel idaresi nasıl değerlendirir bilinmez ama, böylesi bir çalışmanın hayata geçmesi için öncelikle Asi Nehri’nin temizlenmesi gerekiyor. Peki, zor mu? -Tamer Yazar-

Exit mobile version