Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Kara: Hatay’da Eğitim Krizi Sürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’da eğitim alanında yaşanan sorunların çözülmediğini belirterek yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Yeni öğretim yılının başladığını hatırlatan Kara, “Bugün yeni eğitim-öğretim yılının ilk günü. Tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için güzel bir okul dönemi temenni etsek de maalesef Hatay’da öğrencileri, öğretmenleri ve velileri bekleyen sorunlar hala çözülememiş durumda” dedi.
Kara, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “okullar sorunsuz açılacak” açıklamasının gerçeklerle bağdaşmadığını ifade ederek, “Deprem bölgesinde her şeyin normale döndüğünü iddia etmek, gerçekleri görmezden gelmek demektir” şeklinde konuştu. Hatay’daki eğitim sisteminde, dersliklerin hâlâ donanımsız olduğuna ve öğrencilerin bu yıl da ikili eğitim sistemiyle derslerine devam etmek zorunda bırakıldığını vurguladı. Kara, “Deprem sonrası geçici bir çözüm olarak uygulanan ikili eğitim, Hatay’da adeta yeni normal haline geldi. Kendi okulları henüz yapılmayan çocuklar, sabahın alacakaranlığında ya da akşamın zifiri karanlığında yollara düşüyor” dedi.
Yıldırım Kara, Hatay’daki eğitim sorunlarının derinleştiğini ve yardımcı personel yetersizliği, demirbaş, bilgisayar ve diğer lojistik eksikliklerin yanı sıra beslenme ihtiyacı, ulaşım ve barınma sorunlarının yaşandığını belirtti. “İktidar, deprem sonrası sunduğu geçici çözümleri kaldırarak mağduriyetleri derinleştiriyor. Hatay’da depremi yaşamış ve konteynerlerde kalan öğretmenlere tasarruf tedbirleri kapsamında tebligat gönderilmeye başlandı. Erzin’de, Arsuz’da, Altınözü’nde ve birçok ilçemizde öğretmenler, konteynerları boşaltmaları için tebligat aldılar ve çaresizce ev arıyorlar. Okul dönemi başlıyor olmasına rağmen Erzin’de 36 öğretmen konteynerlarından çıkmak ve yeni bir barınma yeri bulmak zorunda bırakılıyor. Hatay genelinde bu sorun giderek büyüyor. Kira fiyatları fahiş, konut stoku yetersiz; öğretmenler böyle bir ortamda nerede barınacak?” diye sordu.
Kara, öğretmenlere kira yardımı ya da teşvik ödemesi sağlanmadığını belirterek, “Tasarruf, halkın, emekçinin, öğrencinin ve öğretmenin sırtından yapılmaz. Deprem bölgesinde ‘her şey normal’ demek ve bir de üstüne tasarruf tedbirleri uygulamak, gerçeği göz ardı etmekten başka bir şey değil” ifadelerini kullandı. Öğrencilerin barınma, beslenme ve ulaşım gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamazken, öğretmenlerin zor koşullarda eğitim vermeye çalıştığını belirten Kara, iktidarı yaşanan mağduriyetleri görmeye ve gereken adımları derhal atmaya çağırdı.