Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Kara Hatay’daki Çevre Sorunlarını Meclise Taşıdı

Hatay’ın çevre sorunlarını gündeme

Hatay’ın çevre sorunlarını gündeme getiren CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, belirli çıkar çevrelerinin ve bunlara göz yuman yöneticilerin, kentin doğal kaynaklarını yaşanmaz hale getirdiğini ifade etti. TBMM’de yaptığı konuşmada, Hatay halkının maruz kaldığı çevre kirliliği ve buna bağlı sağlık sorunlarına dikkat çekti.

İskenderun’daki Kirlilik Sorunları

Kara, İskenderun’da bulunan Limak Port üzerinden gerçekleştirilen angus sevkiyatının, bölge halkını olumsuz etkilediğini belirtti. “Bu sevkiyat, saçtığı kötü kokular ve yarattığı kirlilikle İskenderunluları canından bezdirdi. Son günlerde bu şikayetlere, gemilerle birlikte gelen sineklerin yol açtığı sağlık sorunları da eklendi,” dedi

.
Amanos Dağları’ndaki Tehlike

Hatay’ın Amanos Dağları’nın diğer tarafında, Yayladağı, Altınözü, Hassa, Defne, Antakya ve Samandağ’da taş ocakları ve beton santrallerinin yaydığı tozun, havayı solunmaz hale getirdiğini vurgulayan Kara, “Bu ilçelerimizde nefes almak bile artık imkansız,” şeklinde konuştu.

Sorumluların Hesap Vermesi Gerekiyor

Kara, şehrin kirliliğinden ve bunun yol açtığı hastalıklardan sorumlu olanların açıkça belli olduğunu belirterek, “Birtakım çıkar çevreleri ve bunlara göz yuman yöneticiler, Hatay’ın havasını, suyunu ve toprağını yaşanmaz hale getirmiştir. Eğer daha fazla önlem alınmazsa, depremden sağ kurtulan yurttaşlarımız çeşitli hastalıkların pençesine düşecektir. Bunun hesabını ne şimdi ne de ileride kimseye veremezsiniz,” diyerek uyarıda bulundu.