Milletvekili Kara: Sağlık Sektörü Çöküşte

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’da sağlık emekçilerinin yaşadığı sorunlarla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yıldırım Kara, sağlık çalışanlarının Hatay’da teker teker istifa etmek zorunda kaldığını belirterek, sağlık sistemindeki aksaklıkların hem vatandaşları hem de sağlık emekçilerini mağdur ettiğini vurguladı. Yıldırım Kara açıklamasında, sağlık emekçilerinin sağlık meslek odaları ve sendikalar aracılığıyla […]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’da sağlık emekçilerinin yaşadığı sorunlarla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Yıldırım Kara, sağlık çalışanlarının Hatay’da teker teker istifa etmek zorunda kaldığını belirterek, sağlık sistemindeki aksaklıkların hem vatandaşları hem de sağlık emekçilerini mağdur ettiğini vurguladı.

Yıldırım Kara açıklamasında, sağlık emekçilerinin sağlık meslek odaları ve sendikalar aracılığıyla yaşanan sorunlara dikkat çekmeye çalıştığını ifade etti. Hastanelerdeki yetersiz altyapı, donanım eksiklikleri ve personel azlığı gibi sorunların aylardır gündemde olduğunu belirten Kara, bu eksikliklerin hem vatandaşları hem de afet bölgesinde yüzlerce hastaya hizmet vermeye çalışan sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini söyledi.

Açıklamada, sağlık sistemindeki aksaklıkların birinci basamaktan üçüncü basamak üniversite hastanelerine kadar devam ettiği belirtilirken, yıkılan aile sağlığı merkezlerinin yerine konteynerlarda görev yapan hekimlerin zor şartlar altında çalıştığına dikkat çekildi. Ayrıca, son üç ayda aile hekimlerinin maaşlarında %50 ila %30 arasında bir düşüş yaşandığı, bu durumun önüne geçilmesi gerektiği ifade edildi.

Yıldırım Kara, sağlık Bakanlığı’nın personeli teşvik ödemeleri ve moral verici iyileştirmelerle desteklemesi gerektiğini, aksi takdirde kadro sayısında azalmalar ve branş kapanmaları yaşanacağını belirtti. Deprem sonrası döner sermaye ile çalışan hastanelerde gelirlerde yaşanan düşüş nedeniyle sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemelerde azalma meydana geldiğini belirten Kara, afet bölgesi olması nedeniyle sağlık emekçilerinin tavan ücretten ek ödeme alması gerektiğini, ancak bu koşulun sağlanmadığını ve ödemelerin gecikmeli yapıldığını söyledi.

Son olarak, Yıldırım Kara, Hatay’daki sağlık personelinin ve hekimlerin artık isyan noktasına geldiğini, sağlık emekçilerinin zor şartlarda çalışırken mağdur olmalarının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Yetkililerin daha koordineli hareket ederek sağlık sistemindeki emekçilerin koşullarını iyileştirmesi gerektiğini ifade etti. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version