Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Kara Yerel Basının Sorunlarına Dikkat Çekti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” kapsamında uygulamaya konulacak olan kısıtlamalardan olumsuz etkilenecek olan yerel basın kuruluşlarının sorunlarına dair yazılı bir basın açıklaması yaptı.
Ekonomik darboğaz içindeki yerel basının, “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” kapsamında uygulamaya konulacak olan kısıtlamalardan olumsuz etkileneceğine dikkat çeken CHP’li Yıldırım Kara, “Yürürlüğe giren ‘Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ ekonomik zorluklarla mücadele eden yerel basının durumunu daha da kötüleştirecek uygulamalar içeriyor. Bu paketin gerçekte saray yerine vatandaşa yük getiren bir düzenleme olduğunu kabul etmek gerek.” dedi.
Yıldırım Kara, yazılı açıklamasında, yerel basının temel gelir kaynaklarının gazete abonelikleri, reklamlar ve resmi ilanlar olduğunu belirterek, “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” kapsamında alınan kararların bu gelir kaynaklarını olumsuz etkileyeceğine dikkat çekti. Kara, özellikle ilan ve reklam verilmemesi, gazete alımının durdurulması ve ilgili olmayan yayınlara aboneliklerin sonlandırılmasının yerel basının gelir kaynaklarını ciddi şekilde kesintiye uğratacağını vurguladı.
Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun basın kuruluşları için getirdiği olumsuz düzenlemelerin de yerel basını zor durumda bıraktığını ifade eden Yıldırım Kara, bu durumun demokratik haklarla bağdaşmadığını belirtti. Kara, “Basın özgürlüğü gibi temel demokratik haklar kesinlikle tasarruf konusu yapılamaz. İktidarın her geçen gün medyaya olan müdahalesini ve baskısını çeşitli yollarla artırmakta. Yerel basına uygulanan bu ekonomik kıskaçtan bir an önce vazgeçilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu. – Yusuf Cemil Karaçay-