Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Kara’dan ÖTV kararına sert eleştiri

XHP Hatay Milletvekili Nermin

XHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, engelli bireylere yönelik yapılmak istenen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyeti düzenlemelerinin potansiyel mağduriyetlerine dair yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Yıldırım Kara, hükümetin planladığı vergi paketinin, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak yerine ekonomik zorluklar yaşamalarına yol açabileceğini vurguladı.

Mevcut düzenlemelerin engelli bireylerin araç sahibi olmalarına destek olduğunu belirten Yıldırım Kara, yeni düzenlemelerin bu muafiyeti 5 yıl yerine 10 yıl boyunca sınırlayarak engellilerin modern ve ihtiyaçlarına uygun araçlara erişimini engelleyeceğini savundu. Bu durumun, teknolojik gelişmeler ışığında güvenlik ve konfor açısından ciddi sorunlar yaratabileceğini ifade etti.
Ayrıca Yıldırım Kara, %90 engelli raporuyla araç alarak ÖTV muafiyetinden yararlanan bireylerin vefatı durumunda, aracın mirasçıları tarafından ÖTV’sinin ödenmesi gerekeceği yeni düzenlemenin de engelli bireyleri ve ailelerini ekonomik olarak zor durumda bırakabileceğini dile getirdi.
Yıldırım Kara, iktidarın bu düzenlemelerinin eşitlik ilkesini ihlal ettiğini ve engelli bireylerin toplumsal hayata aktif katılımlarını engellediğini belirterek, engelli yurttaşların haklarını gözeten politikaların geliştirilmesi çağrısında bulundu. – Mehmet Durmaz-