Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Mullaoğlu ‘ndan Soru Önergeleri

İlimiz CHP Milletvekili Servet

İlimiz CHP Milletvekili Servet Mullaoğlu TBMM’deki çalışma hayatına hızlı başlayarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir URALOĞLU’nun cevaplaması amacıyla soru önergesi verdi. Mullaoğlu soru önergesinde özellikle Hatay havaalanı ve Belen geçidinde yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Milletvekili Servet Mullaoğlu’nun soru önergesinde şunlar yer alıyor: “6 Şubat depremleri sonrası Hatay ilimizde büyük bir yıkım yaşanmıştır. Birçok üstyapının yanı sıra ulaşım yollarımız ve Hatay havalimanımızda depremlerden olumsuz etkilenmiştir. Yaraların sarılmaya ve şehrin yeniden yapılandırılmaya çalışıldığı bu süreçte uzun yıllardır devam eden Belen geçidi trafik sıkışıklığı sorunu ve havalimanımızda giderilemeyen bazı sorunlar ile deprem sonrası havalimanı bağlantı yollarında oluşan hasarlar bölge halkımızı sıkıntıya sokmaktadır. Bu bağlamda;

1- Hatay halkının ulaşım sıkıntılarının çözünü için yıllardır sorun yaşanan Hatay-Belen geçidi için herhangi bir çalışmanız var mıdır?

2- Belen geçidinin sağlıklı bir trafik akışına kavuşturulması amacıyla alternatif geçiş güzergâhı oluşturulmasına yönelik başlatılmış bir ihale süreci var mıdır?

3- Sık sık uçuşları iptal edilen Hatay Havalimanımızın uçuşlara engel olan sorunları nelerdir?

4- Bu sorunların giderilmesi için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

5- Havalimanı bağlantı yollarının onarımına ilişkin bir girişiminiz var mıdır?

6- Sorunların giderilmesi sonrasında Hatay Havalimanında uçuş sayılarının artırılmasına yönelik bir planlamanız var mıdır?”