Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milletvekili Yayman aracı oldu

ATSO Heyeti Bakan KİRİŞCİ

ATSO Heyeti Bakan KİRİŞCİ ile görüştü

Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın girişimleri sonrasında, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin ile Oda Yöneticilerinden oluşan bir heyet, Tarım ve Orman Bakanı ile Bakanlığın iki Genel Müdürüyle ayrı ayrı görüşme gerçekleştirdi.

ATSO heyeti, ilk olarak Ticaret Bakanlığı Ticaret Genel Müdürü Adem Başar ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Can Balak’ı ziyaret etti. Ziyarette, bölgemizde yaşanan ekonomik gelişmeler ile firmaların sorunları ve Ticaret Bakanlığı’ndan talepler, Genel Müdür Adem Başar’a aktarıldı. ATSO Başkanı Çinçin, “Genel Müdürümüz ile Genel Müdür Yardımcımıza, ilgi ve alakalarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

ATSO heyeti, Milletvekili Hüseyin Yayman’ın girişimiyle, Tarım Orman Bakanı Vahit Kirişci ile de bir görüşme gerçekleştirdi. ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, bu ziyaretle ilgili de şu paylaşımı yaptı:

“Ankara’da, Tarım ve Orman Bakanımızı ziyaretimiz… Son dönemde dünyada yaşanan pandemi ve bölgesel savaşlar, tarımın bir ülke için ne kadar stratejik ve hayati bir önem taşıdığını bir kez daha ortaya koymuştur. Ülkemiz, tarım yapmaya elverişli bir iklime sahiptir. Ancak günbegün artan girdi maliyetleri çiftçimizi zorlamakta, bundan dolayı çiftçimiz üretimden uzaklaşmaktadır. Acilen, tarım ve hayvancılık konusundaki politikalarımızı gözden geçirmeye, dünyada değişen şartlara ayak uydurmaya ve çiftçimizin üstündeki ağır yükleri almaya mecburuz. Bu kapsamda, Tarım Orman Bakanlığı’na yeni atanan Sayın Vahit Kirişci’yi, gıda ve zeytinyağı sektörü temsilcilerimizle ziyaret ettik.

Ziyarette;

1- Hatay zeytinyağı sektörünü olumsuz etkileyen 5 Litre üstü ihracatın yasaklanması,

2- Tarımsal sulamada kullanılan elektriğe devlet desteği verilmesi,

3- Artan gübre fiyatları,

4- Reyhanlı Barajı’nın isale hatlarının acil bitirilmesi konusunda destek istedik.

Sektörün sorunlarını aktardığımız Sayın Bakanımız Vahit Kirişci’ye, ilgilerinden ve ağırlamalarından dolayı teşekkür ediyoruz.” -Cemil Yıldız-