Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milleyhanın güvenliği artırıldı

Türkiye’nin güneyinde yer alan

Türkiye’nin güneyinde yer alan Hatay’ın Samandağ ilçesindeki Milleyha Sulak Alanı, her yıl binlerce göçmen kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Doğal yaşamın korunması amacıyla Samandağ Belediyesi tarafından yapılan yeni düzenlemeyle, sulak alanın güvenliği artırıldı.
Akdeniz’in yanı başında bulunan Milleyha Sulak Alanı’nda 302 farklı kuş türü kayıt altına alınmış durumda. Ancak, bölgede zaman zaman kuşlara yönelik istenmeyen olaylar yaşanıyor ve çevreye zarar veriliyordu. Bu durumun önüne geçmek için Samandağ Belediyesi, bölgede zabıta noktası oluşturdu.
Zabıta Memuru Fırat Özçelik, yapılan düzenlemenin etkilerini şu sözlerle aktardı: “Belediye Başkanımız Emrah Karaçay ve doğaseverlerin katkılarıyla buraya güvenlik kulübesi koyuldu. Biz burada kaçak hafriyatlara karşı sürekli devriye atıyoruz. Burada yapılan denetimlerden sonra hafriyat dökümü engellendi. Sulak alana artık aileler ve öğrenciler gelmeye başladı ve bizler sulak alanda denetimlerimizi sürekli devam ettireceğiz.” – Yusuf Cemil Karaçay-